Politi om stenkaster: - Gerningsmanden er en kynisk serieforbryder uden empati

Politiet mener, at samme person står bag fire stenkast herunder det, som kostede en 33-årig tysk kvinde livet

Onsdag var den gal igen på den Fynske Motorvej. Video: Per Rasmussen

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Fyns Politi betegner den person, som menes at stå bag fire stenkast på Den Fynske Motorvej, heriblandt det der kostede en 33-årige tysk mor livet, som en serieforbryder.

Det siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen til Ekstra Bladet.

Læserfoto/ 1224@eb.dk 112 - 21. dec. 2017 - kl. 23:43 Afgørende spor i stenkastsager: DNA-match fundet

- Gerningsmanden er en kynisk serieforbryder uden empati, siger vicepolitiinspektøren til Ekstra Bladet.

Politiet fortalte, at man udover de fire stenkast også kan knytte gerningsmandens DNA til flere tilfælde af hærværk i byen Tarup, der er en forstad til Odense.

- De stopper ikke, før de bliver fanget, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen.

Kvinde dræbt
I et af tilfældene blev en 33-årig tysk kvinde dræbt livet, da familiens bil blev ramt af en betonklods den 21. august 2016, mens hendes mand blev hårdt kvæstet og er nu invalid. Parrets femårige søn overlevede uden skrammer.

Den seneste episode med stenkast fandt sted natten til onsdag. Politiet kunne efterfølgende slå fast, at der var tale om den samme gerningsmand.

- Vi kan konstatere, at der er dna-profiler på sten, tilfældige borgere i Tarup har fået kastet ind gennem deres vinduer, som stemmer overens med den dna-profil, der er fundet på en stor marksten fra stenkastet på motorvejen i september, siger Per Lydiksen Laursen.

Ifølge vicepolitinspektøren så har der været mellem 10-12 hændelser om hærværk i Tarup.

- Det her accelerer. Først kaster man med sten mod huse, så kaster man en sten ned på en motorvej, og i det sidste tilfælde blev der kastet tre sten ned på vejen. Det skal stoppes nu, og vi håber på, at det kan ske inden jul.

En 33-årig kvinde blev dræbt på stedet. Foto: Local Eyes
En 33-årig kvinde blev dræbt på stedet. Foto: Local Eyes

I forbindelse med stenkastet i september i år blev der fundet dna-spor på en dåse snustobak. Dåsen var smidt eller tabt på broen ved Spedsbjerg.

Imidlertid tilhører dna-profilen en anden person end den, der begik hærværk med stenkast i Tarup. Men politiet har konstateret, at netop denne type snustobak - Ink Strong Original - kan købes i Tarup Center.

Politiet har været i kontakt med butikken, der sælger tobakken i Tarup Centeret, men det har på nuværende tidspunkt ikke hjulpet dem.