Politi om stor ATK-fangst: Vis nu hensyn

Højre fod har været tung på speederen i går, da 34 personer fik en betinget frakendelse af kørekortet for at køre for hurtigt på Vestmotorvejen ved Slagelse

(Arkivfoto: Casper Dalhoff)
(Arkivfoto: Casper Dalhoff)

Om de tog fejl af speeder eller bremse vides ikke. I hvert fald havde ikke mindre end 98 bilister for meget fart på, da de i går mellem klokken 8.40 og 14.20 kørte på Vestmotorvejen ved Slagelse.

Der er et lille vejarbejde på strækningen, som gør, at bilisterne i stedet for de vanlige 130 kilometer i timen kun må køre 80 kilometer i timen. Her havde en ATK-måler stillet sig ud, og det resulterede i opdagelsen af de mange fartbilister.

Ikke mindre end 64 personer fik et klip i kørekortet, mens 34 personer drønede så hurtigt af sted, at de fik en betinget frakendelse af kørekortet.

- Det er rigtig mange frakendelser. De 34 bilister har kørt hurtigere end 40 procent tilladt hastighed ved vejarbejde, hvor der er skærpet hastighedsbegrænsning. Det er lidt foruroligende, at så mange nærmest ikke har flyttet foden, da de kom til vejarbejdet, siger Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En bilist var helt oppe og køre 137 kilometer i timen på strækningen, hvor det kun er tilladt at køre 80.

Skilte og betonklodser
Erik Mather forklarer, at der på strækningen er mange skilte, hvor der advares mod at køre for hurtigt.

- Men selv om man har mødt de her skilte og betonklodser, som ligger lige op ad kørebanen, så har man ikke gjort sig den ulejlighed at sænke farten, siger lederen af færdselsafdelingen.

Erik Mather er derfor også sikker på, at ATK-måleren vender tilbage til strækningen.

- Vi oplyser i så stor udstrækning, som vi overhovedet kan. Vi har ikke lagt skjul på, at vi holder ved vejarbejderne ofte, og den danske befolkning bør være opmærksom på, at man skal tage vejarbejde alvorligt på alle tider af døgnet, siger han.

- Jeg vil derfor igen igen opfordre til, at man viser hensyn. Man sparer jo alligevel ikke så meget tid ved at køre så hurtigt, siger Erik Mather.