Politi: Overfald på Hovedbanegården var iscenesat

Københavns Politi har konkluderet, at det var falsk anmeldelse, da en DSB-medarbejder påstod at være blevet overfaldet af to gerningsmænd på Københavns Hovedbanegård fredag morgen. Anmeldelsen førte til fire timers togkaos i myldretiden

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Det var bogstavelig talt falsk alarm, da en DSB-medarbejder fredag morgen påstod at være blevet overfaldet af to gerningsmænd på Københavns Hovedbanegård. Det var nærmere en selviscenesat hændelse, konkluderer Københavns Politi fredag aften ud fra den foreløbige efterforskning.

Medarbejderen forklarede oprindeligt til politiet, at han var blevet overfaldet af to gerningsmænd, som han overraskede i toget.

Manden, som er en såkaldt 'stationsbetjent', var i gang med at klargøre togene på banelegemet mellem Københavns Hovedbanegård og Dybbølsbro Station ved 4-tiden natten til fredag. Han påstod, han havde set noget mistænkeligt i en af togvognene og efterfølgende blev overfaldet af de to mænd inde i toget.

De bagbandt ham med gaffatape, men han blev senere befriet af sine kollegaer, som slog alarm til politiet. Medarbejderen er ikke kommet alvorligt til skade.

DSBs informationschef, Tony Bispeskov, fortalte kl. 7.20, at der desuden var fundet en mistænkelig genstand på banelegemet omkring Hovedbanegården og Dybbølsbro St.

Foto: Ekstra Bladet 112 - 7. aug. 2015 - kl. 06:17 Medarbejder overfaldet ved Hovedbanegården

Trafikforstyrrelser i fire timer
Politiet afspærrede efter anmeldelsen Københavns Hovedbanegård i omkring fire timer, hvor togtrafikken til og fra banegården stod stille. Det påvirkede ifølge Tony Bispeskov titusindvis af mennesker.

Efterforskningen har nu vist, at anmeldelsen var falsk, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Politiet vil ikke oplyse, på hvilket grundlag, man er kommet til den konklusion.

Tony Bispeskov har ingen oplysninger om efterforskningen. Han sagde dog som svar på Ekstra Bladets spørgsmål fredag aften, at der var videoovervågning i den involverede type tog. Han rettede senere oplysningen og sagde, at der ikke er videoovervågning. 

Nægter sig skyldig
Manden er anholdt og sigtet for at have skabt omfattende forstyrrelse i togdriften og politiets udrykning.

- Den sigtede har indledningsvist nægtet at have selviscenesat hændelsen, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af lørdag.

- Da det endnu ikke er afklaret, om grundlovsforhøret skal foregå for lukkede døre, kan Københavns Politi ikke kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt, står der i pressemeddelelsen.

Politiet planlægger ifølge Ritzau at komme med flere oplysninger lørdag.

DSB: Vi ser alvorligt på sagen
DSB oplyser, at man ser med alvor på sagen. Derudover har man ingen kommentarer før grundlovsforhøret. Det gælder også, hvad der eventuelt vil ske med medarbejderen, hvis han bliver fundet skyldig.

DSB kan endnu ikke sige, hvor meget hændelsen kommer til at koste selskabet.

- De kommende dage vil vise, hvor mange der søger rejsetidserstatning, og først derefter kan vi se, hvad det reelt har haft af præcise omkostninger, siger Tony Bispeskov til Ritzau.

DSB har en rejsetidsgaranti, som betyder, at hvis man som kunde er blevet forsinket mere end en halv time, har man ret til en ny billet til den samme rejse eller få rejsens pris refunderet.

1 af 3 Togtrafikken var tidligt fredag morgen lammet på Københavns Hovedbanegård. (Foto: Camilla Cornelius)
2 af 3 Der kørte ingen tog gennem Hovedbanegården tidligt fredag morgen. (Foto: Camilla Cornelius)
3 af 3 Foto: Ekstra Bladet