Politi passer på glade festaber: Niendeklasser på druk i varmen

Onsdag er sidste skoledag for landets skoleelever

Hvis du har tænkt dig at blive sommerfuld i varmen, er det bare om at komme afsted. Få hele juni-vejret her

Niendeklasser landet rundt kunne ikke have drømt om et bedre vejr til at fejre sidste skoledag på end det, som disse dage byder på.

Kombinationen af bajere og bagende sol kan være skidt, men heldigvis passer politiet på de unge mennesker, som i dag og i morgen takker af for at gå på læseferie.

I Esbjerg er de afgående elevers fest samlet på en mark ved Esbjerg Højskole.

- Vi er til stede, men egentlig som hyggeonkler, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Mads Lervad Dammark til Ekstra Bladet.

De må gerne drikke
Han tilføjer, at arrangementet ikke betragtes som et risikosted:

- Vi hygger sammen med de unge og passer på dem, og det foregår under ordnede forhold.

Vagtchefen er fuldt ud klar over, at de fleste elever drikker rigeligt med alkohol, men lovens lange arm er ikke sat på arrangementet for at holde øje med, hvor de mindreårige får deres drikkevarer fra.

- De må jo gerne indtage alkohol - bare ikke erhverve det, men mor og far kan sagtens give dem dåseøl med.

Ekstra Bladet har ikke tal på, hvor mange dåseøl, der de kommende timer bliver smidt i Dyrehaven nord for København, men vildtet kan godt regne med et ekstra nyk opad på støjbarometeret, som i forvejen er skruet op pga. Bakkens forlystelser og gæster.

Drik også vand
Også whiskybæltets politikreds har fokus på de festende niendeklasser:

- Vi er ekstra til stede fra i eftermiddag og til ud på aftenen, siger pressechef Henriette Døssing ved Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Også i Nordjylland har dagen stået på karamelkast, udklædning og vandkamp. 3500-4000 elever fra Jammerbugt og Aalborg fejrer dagen i Faarup Sommerland, hvor forebyggelsespolitiet fra Aalborg og Hjørring hjælper med at holde styr på begivenhederne:

Fra politikredsene lyder de gode råd til skoleeleverne:

  1. Drik rigeligt med vand.
  2. Pas på hinanden.