Politi pudsede hund på forkert gerningsmand: - Jeg har bidemærker på kroppen

Betjente, der tidligere på ugen jagtede gerningsmanden til et knivstikkeri, pudsede politihund på tilfældig mand. Manden måtte efterfølgende på skadestuen

Betjentene var i området for at undersøge en anmeldelse om et knivstikkeri på Ålandsgade ikke langt derfra. Foto: Steven Knap
Betjentene var i området for at undersøge en anmeldelse om et knivstikkeri på Ålandsgade ikke langt derfra. Foto: Steven Knap

To venner var mandag eftermiddag ude at gå tur i Kløvermarken på Amager i København, da to betjente ud af det blå pudsede en politihund på dem.

- Da vi står fem meter fra betjentene, råber de til os, at vi skal smide os ned. Det gør vi så, og alligevel sender de hunden efter os. Selv da jeg ligger ned, lader de hunden bide videre Jeg har stadig mærker på mit ben, og mit tøj er helt ødelagt, fortæller den ene af vennerne til Ekstra Bladet.

Han ønsker af flere årsager ikke sit navn frem, men Ekstra Bladet er bekendt med hans identitet. 

'Det var meget voldsomt'
Betjentene var i området for at undersøge en anmeldelse om et knivstikkeri på Ålandsgade ikke langt derfra.

- En person har på afstand udpeget min ven som gerningsmand, og det reagerer politiet selvfølgelig på. Men det er meget voldsomt, og i min verden er det slet ikke okay at pudse politihunde på fuldstændigt tilfældige mennesker, fortæller han.

De to venner nåede at blive lagt i håndjern, før det gik op for politiet, at de var uskyldige.

- Betjentene kunne godt se, at mine bukser og jakke var helt ødelagt, og så sagde de, at vi kunne købe nogle nye bukser og sende regningen til politiet. De var selvfølgelig kede af misforståelsen, men det var lige over grænsen, siger han.

Måtte på skadestuen
Et par timer efter den voldsomme oplevelse var han stadig chokeret.

- Jeg er rystet. Det er man jo, når man bliver bidt af en hund. Jeg har mærker i benet, så nu tager jeg på skadestuen for at sikre mig, at der ikke er sket noget.

Se også: Politi undersøger mystisk anmeldelse om knivstikkeri

Københavns Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at episoden har fundet sted.

- Jeg har talt med de hundefolk, der var på stedet, og de bekræfter, at en hund er hoppet op af en mand. Han fik ødelagt sit tøj, og betjentene rådede ham til at tage på skadestuen, fortæller vagtchef Henrik Mol.

- Er det normalt, at betjente pudser hunde på tilfældige forbipasserende?

- Det gider jeg ikke engang kommentere på, svarer Henrik Mol.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen