Politi rydder alle boder på Pusher Street

Københavns Politi har lørdag morgen revet alle boder ned i Pusher Street på Christiania

Politiet holdt i går pressemøde om lukningen og genåbningen af Pusher Street

Der har været en stor rydning af alle boder på Pusher Street på Christiania lørdag morgen. Det oplyser Københavns Politi på twitter.

- Efter at Pusher Street blev genåbnet i går, kunne vi hurtigt konstatere, at at der foregik organiseret hashsalg. Derfor var vi ude og rive boderne ned i morges. Vi startede omkring klokken 06:30, og vi er netop blevet færdige derude, siger Lars Karlsen, leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, til Ekstra Bladet lørdag morgen kort efter klokken ni.

Han oplyser desuden, at politiet i samme forbindelse har fundet flere steder, hvor hashpusherne har gemt hash, men det er endnu ikke gjort op, hvor meget der er blevet beslaglagt.

En udlænding blev i forbindelse med aktionen anholdt for at overtræde et zoneforbud, og han vil blive overdraget til udlændingesektionen med henblik på udvisning.

Pusher Street på pause
Rydningen sker dagen efter Pusher Street i går genåbnede efter at have været lukket siden tirsdag. På et internt møde besluttede christianitterne, at der var brug for at 'sætte Pusher Street på pause'.

Normalt præsenterer sælgerne i Pusher Street et bredt udvalg af varer. Fredag eftermiddag var udvalget knapt så stort som på billedet, men salget var i gang igen. Foto: Stine Tisvilde 112 Nu flyder hashen igen på Pusher Street: - Det er ikke en børnehave

Beslutningen blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste. De mener blandt andet, at volden er taget til.

Mens Pusher Street var lukket, kunne Ekstra Bladets udsendte konstatere, at der blev solgt hash på volden udenfor staden. Kilder med indsigt i miljøet fortæller, at det blandt andet var pushere udefra og med forbindelser til bandemiljøet på Nørrebro, der stod og solgte. En del af dem var angiveligt bevæbnet.

Optrapper indsatsen
Københavns Politi oplyste fredag efter genåbningen på et pressemøde, at de optrappede indsatsen mod hashhandlen på Christiania og vil have fast daglig tilstedeværelse i Pusher Street.

På et pressemøde fredag kunne politiet oplyse, at de nu øger fokus på hashhandlen på Christiania. Foto: Olivia Loftlund 112 Politi efter genåbning af Pusher Street: - Vi vil ikke tillade stort 'hashsupermarked'

- Vi vil ikke tillade et stort supermarked for hash midt i vores by, og derfor skruer vi nu op for indsatsen og vil fremover have fast daglig tilstedeværelse i Pusher Street, sagde politidirektør Anne Tønnes på pressemødet fredag.

Vi vil være massivt til stede
Samme melding kommer fra Lars Karlsen lørdag:

- Vi kommer til at være massivt til stede i Pusher Street, og jeg vil gerne appellere til, at man ikke bygger nye hash-salgsboder i Pusher Street, og at der ikke bliver solgt åbenlyst hash derude.

Ekstra Bladet var fredag til stede på Pusher Street, og kort tid efter politiets pressemøde blev der registreret 11 åbne boder, hvor der blev solgt hash fra.

Det store dække blev fjernet omkring klokken 13, hvorefter gaden blev åbnet for alle. Der kunne dog ikke købes hash. FOTO: Linda Johansen 112 Pusher Street 'genåbnet': Ingen hash i dag, måske i morgen

Christianias talsmand, Hulda Mader, fortalte fredag, at man tog politiets indsats med ophøjet ro.

- Folks hash må sådan set være deres egen sag. Vi kan ikke holde styr på dem – det er jo ikke en børnehave, sagde hun til Ekstra Bladet.

- Politiet må gøre deres arbejde, og det er ikke noget, vi vil blande os i. Det kan vi jo ikke gå og gøre for dem.