Politi sigter teenager for drab: Stak mor ihjel med kniv

Midt- og Vestsjællands Politi fremstiller 15-årig dreng for brutalt drab på sin mor i lejlighed i Ringsted. Chokeret beboer hørte skrig

Midt- og Vestsjællands Politis teknikere arbejdede aftenen igennem på gerningsstedet for drabet på en 38-årige kvinde i Ringsted. Video: Local Eyes

En drabssigtet, 15-årig dreng bliver over middag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde.

Her skal den unge mand forholde sig til, at han efter Midt- og Vestsjællands politis opfattelse står bag det brutale knivdrab på en 38-årig kvinde i hendes lejlighed i Ringsted. Det skete mandag lige efter klokken 19.

Midt- og Vestsjællands Politis talsmand Martin Bjerregaard bekræfter over for Ekstra Bladet, at der er tale om mor og søn.

Kvinden blev mandag aften fundet hårdt kvæstet og døende af knivstik i sit hjem på Schaldemosevej. Ekstra Bladet erfarer, at redningsfolk og en læge forgæves kæmpede for at genoplive hende. Hun blev kort efter erklæret død.

Politifolk var aftenen igennem talstærkt til stede, og området var i flere timer afspærret, så politiets afdeling for personfarlig kriminalitet og teknikerne kunne efterforske, hvad der i første omgang blev betegnet som et 'mistænkeligt dødsfald'.

Beboer hørte skrig
Ekstra Bladet har været i kontakt med en anden beboer i lejlighedskomplekset Trekanten II i Ringsted. Manden vil gerne være anonym, men fortæller, at han hørte skrig i svalegangen omkring den opgang, hvor den nu afdøde kvinde boede.

En læge og redningsfolk forsøgte forgæves at redde den hårdt sårede kvindes liv. Foto: Henrik Larsen
En læge og redningsfolk forsøgte forgæves at redde den hårdt sårede kvindes liv. Foto: Henrik Larsen

Kvinden havde angivelig søgt tilflugt på svalegangen, hvor hun efter den mandlige beboers og andre vidners opfattelse blev ramt af flere knivstik i kroppen, så hun til sidst faldt om.

Det lykkedes angiveligt efterfølgende tilkaldte politifolk at pågribe den mulige gerningsmand i lejligheden. Han blev efterfølgende klædt i en særlig dna-dragt, lagt i håndjern og ført væk.

Politichef: Ulykkelig sag
Ekstra Bladets kilde forklarer, at han ikke i dagene og timerne før drabet bemærkede noget usædvanligt hos kvinden.

Den 38-årige kvinde boede sammen med sin teenagesøn. Beboeren var på hilsefod med dem begge to, men kendte dem ikke nærmere.

- Der er tale om en tragisk og ulykkelig sag i nære familierelationer - og vi har af samme årsag ikke yderligere kommentarer til sagen, oplyser vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, der er leder af drabsefterforskningen.

En person bliver ført væk fra adressen iført håndjern og DNA-dragt. Foto: Henrik Larsen 112 Stor politiaktion: Mand ført væk i DNA-dragt

112 Nyt om stor politiaktion