Politi: Skolemorderen efterlod afskedsbrev

Den 21-årige mand, der torsdag gik til angreb på en skole, havde efterladt et afskedsbrev

Hør om sagen her

Den 21-årige mand, der torsdag gik amok med et sværd på en skole og dræbte to og sårede to andre, havde næppe forventet at slippe derfra i live.

I en ransagning af den 21-åriges lejlighed, har politiet nemlig fundet en form for afskedsbrev, skriver Göteborgs-Posten.

Politiet bekræfter over for Aftonbladet, at de har fundet en form for meddelelse, men de ønsker ikke at kommentere indholdet.

-Indvandringen er så massiv, at Sverige er blevet en tikkende bombe. Det, vi så i går, er kun begyndelsen, for blandt de mange, som indvandrer i disse måneder, findes ekstremister og nationalister, som er klar til at udtrykke sig med vold – og til tage kampen op mod de ganske få ekstreme nynazister, som findes her i Sverige. Indvandringen er blevet farlig. Det er ude af kontrol, siger Leljko. Foto: Christian Kloster. 112 - 23. okt. 2015 - kl. 10:07 Indvandrer i Trollhättan: Sverige er en tikkende bombe!

Politikommissær Thord Haraldsson, der bekræfter fundet, ønsker således heller ikke at oplyse, om den fundne meddelelse var digital eller på papirform.

Tidligere har politiet dog fastslået, at det blandt andet er de fund, de har gjort i mandens lejlighed, der har fået dem til at konkludere, at der lå et racistisk motiv bag angrebet på skolen i Trollhättan torsdag.

En mand bevæbnet med sværd og iklædt Darth Vader-maske gik torsdag amok på en skole i Sverige. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen og privat-foto) 112 - 23. okt. 2015 - kl. 06:52 Politiet: Angreb på skole var racistisk motiveret

Angrebet kostede en 20-årig hjælpelærer og en 15-årig elev livet. Gerningsmanden selv, som ifølge svenske medier er den 21-årige Anton Lundin Pettersson, døde selv på hospitalet efter at være blevet skudt af politiet.

Yderligere to personer blev hårdt såret i angrebet, men fredag blev de begge betegnet som værende uden for livsfare.

Lavin Eskandar, 20, forsøgte at overmande drabsmanden for at beskytte eleverne. Det kostede ham livet. (Foto: Facebook) 112 - 23. okt. 2015 - kl. 05:10 Dræbt i sværd-angreb: Lavin ofrede sig for eleverne

Politiet afholder klokken 12 en pressekonference om sagen. Ekstra Bladet er naturligvis til stede ved pressemødet, som du kan følge her på ekstrabladet.dk.

Mange er dybt berørte over den tragiske hændelse. Se indslaget her. (Video: Rasmus Flindt).