Politi: Skrækdansker bedøvede kvinder, før han skamferede dem

Mandens kone anmeldte ham oprindeligt for at maltraktere hende, men trak senere anmeldelsen tilbage

(Foto: Google Maps)
(Foto: Google Maps)

Den danske mand, der er anklaget for sexmisbrug i Sydafrika, gav sine ofre rigeligt med bedøvelse, før han skar deres kønsorganer af.

Det fortæller politiet i Sydafrika, hvor manden er fængslet. Danskeren blev torsdag anholdt efter politiet fandt 21 kvindelige kønsorganer i hans fryser i Bloemfontein.

- Anklagen går på, at de fleste af disse kvinder blev svært bedøvede, før han skar i dem, fortæller talsmand for South African Police Service, Hangwani Mulaudzi, til Ekstra Bladet søndag.

Ifølge et interview i BT med den sigtede er det almindeligt i Sydafrika, at kvinder får fjernet forhuden og lidt af klitoris. Manden har ikke tilladelse til at drive lægevirksomhed, tilføjer Hangwani Mulaudzi.

Politiet konfiskerede under ransagningen i mandens hjem også bedøvelsesmiddel og kirurgisk udstyr.

Konen meldte manden for maltraktering
Manden sagde i juni i et interview BTs fotograf, Jørn Stjerneklar, at hans kone på et tidspunkt anmeldte ham for at maltraktere hende, fordi de var blevet uvenner. Hun havde ellers indvilliget i at lade sig omskære, påstod han. 

Efter anmeldelsen blev manden anholdt. Han blev dog løsladt, da konen trak anmeldelsen tilbage. Konens kønsdele er ifølge BT blandt de 21, som politiet fandt i mandens fryser.

Hangwani Mulaudzi vil ikke uddybe, hvem der anmeldte manden -- blot, at det var et af hans ofre. Hun havde tidligere på ugen henvendt sig til de lokale myndigheder, men de vidste ikke, hvad de skulle gøre med sagen. Det var derfor, hun henvendte sig til statspolitiet, siger Hangwani Mulaudzi til Ekstra Bladet.

Se også: Tip afslørede dansker: Anholdt med 21 kønsorganer i fryser

Uvist, hvem afskårne kønsdele tilhører

Hangwani Mulaudzi fortæller, at manden boede sammen med sin kone og søn i Sydafrika.

- Det er mærkeligt, han kunne slippe afsted med sådan noget, når han boede sammen med dem?

- Ja, det er meget foruroligende, siger Hangwani Mulaudzi. Det er derfor, vi samarbejder med retsmedicineren og sædelighedsafdelingen.

De andre afdelinger skal hjælpe med at finde ud af, hvem de afskårne kønsdele tilhører.

Se også: Naboer om dansker i Sydafrika: Mange udenlandske kvinder besøgte ham

Oplært af penislægen

Den sigtede fortalte til BTs fotograf, at hans interesse for omskæring opstod, efter at han for 20 år siden mødte en kvindelig præst i SM-miljøet i Danmark, som ville omskæres.

Ifølge mandens eget udsagn var det 'Penislægen' Jørn Ege, der senere lærte manden at foretage indgrebet og gav ham bedøvelsen.

Jørn Ege døde i 2014, så det er ikke muligt at få hans kommentar til mandens påstand.

Se også: Havde 21 kvindelige kønsorganer i fryseren: 'Jeg blev oplært af Jørn Ege'

Den sigtede fremstilles efter planen i et grundlovsforhør mandag morgen.

På flugt fra dansk politi

Den sigtede ejer efter sigende en våbenhandel og har ifølge politiet i Sydafrika en hytte, som han udlejer.

Han har ifølge BT været på flugt fra det danske politi i flere. Han har aldrig afzonet en straf på seks måneders fængsel, som han blev idømt i 2010 for ulovlig våbenbesiddelse.

Hangwani Mulaudzi siger, at politiet i Sydafrika ikke har henvendt sig til dansk politi, men at man er villig til at samarbejde, hvis man for eksempel får en henvendelse via ambassaden.

Vagthavende hos Udenrigsministeriet ville søndag ikke sige andet, end at man er i gang med at undersøge sagen.

En vagtchef hos Nordsjællands Politi oplyser søndag til Ekstra Bladet, at man ikke er involveret i sagen i Sydafrika.