Politi søger efter to lig i Randers Havn

Dykkere og Marinehjemmeværnet leder efter forsvundet 65-årig kvinde og 45-årig mand

(Video: Ernst van Norde)

Dykkere fra Søværnet assisteret af Marinehjemmeværnet har sammen med politiet afsøgt et område i Randers Havn i håbet om at finde den 65-årige Lisbeth Hansen. Hun forsvandt i onsdags efter at være gået fra Randers Centralsygehus, hvor hun var indlagt.

Lisbeth Hansen, der stammer fra Grenå, kan være søgt mod havnen og er måske faret vild undervejs. Politiet frygter, hun kan være faldet i havnens iskolde vand.

Hidtil har eftersøgningen været forgæves. Samtidig med forsøget på at finde Lisbeth Hansen har redningsmandskabet forsøgt at lokalisere den 45-årige randrusianer Lars Hjulmand, som forsvandt på sin cykel 2. december.

Lars Hjulmand er hjerneskadet efter en trafikulykke, men kunne færdes rundt omkring på cykel. Selv om han blev lokaliseret af flere overvågningskameraer efter sin forsvinden, er det hidtil ikke lykkedes at finde ham.

Danmarks farligste havn
Politiets indsatsleder Michael Ørum Møldrup bekræfter, at søndagens indsats på Randers Havn omhandler de to omtalte personer.

- Vi har gang i den den aktuelle eftersøgning af Lisbeth Hansen, og Lars Hjulmand vil vi også meget gerne finde, siger han.

Randers Havn er kendt for at være en af Danmarks farligste havne. Hvert år er den hjemsted for flere drukneulykker.

Kombinationen af kraftig strøm fra Gudenåen og den store bassindybde, som tillader store skibe at sejle kul og gods helt ind i bunden af havnen, er det vanskeligt at lokalisere personer, der er faldet i vandet - uanset om det er en ulykke eller sket med vilje.

Hertil kommer, at havnevandets sigtbarhed er meget ringe. Når vandet mudres op, er det kulsort.

Flere af den forsvundne Lars Hjulmands pårørende overværede i dag eftersøgningsarbejdet, som foreløbig er endt uden resultat.

1 af 2 Eftersøgningen efter Lisbeth Hansen og Lars Hjulmand er foreløbig endt uden resultat. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Frømænd fra Søværnet assisteret af Marinehjemmeværnet på vej rundt i Randers Havn på endnu en eftersøgning. Denne gang efter to savnede personer. (Foto: Ernst van Norde)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere