Politi spolerer 400 unges gaderæs med bøderegn

33 sigtet for forskellige former for overtrædelse af færdselsloven, efter Sydøstjyllands Politi lørdag aften troppede op til gaderæs i Hedensted

Ved du noget? Var du til stede under træffet? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

På forhånd havde en gruppe unge bilentusiaster annonceret på de sociale medier om et træf i Hedensted lørdag aften, men da cirka 400 bilister senere troppede op på mødestedet med deres biler, så blev der ikke noget gaderæs, sådan som det ellers var planen.

Det fortæller vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi, Stig Simonsen, til Ekstra Bladet.

- De kunne ikke komme til at køre dér, hvor de havde tænkt det. For vi var selvfølgelig opmærksomme på, at de ville mødes og var derfor temmelig massivt til stede, da de dukkede op i Hedensted, siger Stig Simonsen.

I stedet blev det aftalt med en færdselsleder hos Sydøstjyllands Politi, at de unge kunne køre til et industrikvarter i Horsens for at holde træf. Det tilbud fik de unge, hvis de i øvrigt lovede at nøjes med at holde træf og at undlade at køre væddeløbskørsel.

Politi var klar
Men på vejen mellem Hedensted og Horsens havde flere tilsyneladende noget vanskeligt ved at holde foden fra gaspedalen. Politiet kontrollerede farten hos en del på både motorvej og landevej, og det blev til flere betingede frakendelser af førerretten og bøder for andre færdselslov-overtrædelser til i alt 33 unge, fortæller politiet.

Ifølge Stig Simonsen følger politiet også med på de sociale medier, og derfor er politiet opmærksomt, når der arrangeres træf som det, man var samlet om i aftes mellem klokken 20 og indtil lidt efter midnat.

- Indimellem kører de street race eller væddeløbskørsel, og det vil vi ikke have. De kan mødes og kigge på biler som ved normale biltræf, men de kan ikke udleve deres drøm om at køre hurtigt, forklarer Stig Simonsen.

Der kom ingen til skade under arrangementet lørdag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere