Politi stormer 20 steder i Berlin

I alt 460 tyske betjente har tirsdag morgen slået til mod lejligheder, fængselsceller og virksomheder

Se video fra ransagningerne i Berlin. Video: AP

Tysk politi har tirsdag morgen ransaget mere end 20 forskellige steder i Berlin.

Der er tale om både lejligheder, virksomheder og fængselsceller, der alle menes at have en forbindelse til en organisation bag en berygtet moské.

Det oplyser tyske myndigheder i en skriftlig meddelelse ifølge nyhedsbureauet dpa.

I moskéen kom blandt andre en tunesisk mand, der stod bag et lastbilangreb mod et julemarked i den tyske hovedstad kort før jul.

460 tyske betjente har taget del i at gennemsøge de i alt 24 steder i Berlin siden klokken 6. Der skulle være tale om to virksomheders lokaler, seks celler i to forskellige fængsler samt en række lejligheder.

- Årsagen til denne aktion er, at delstatens indenrigsminister har udstedt et forbud mod Fussilet 33-organisationen, siger Winfrid Wenzel, talsmand for Berlins politi, ifølge Reuters.

- Disse 24 steder er først og fremmest lejligheder, men også firmaadresser tilhørende personer i spidsen for moské-gruppen. Få fængselsceller er også blevet ransaget, siger Wenzel videre.

Moskéen med tilknytning til gruppen Fussilet 33 er tidligere blevet lukket ned. Det skete i sidste uge, fremgår det af beskeder klistret fast på moskéens døre til bederummene.

Ifølge myndighederne var bygningen et mødested for ekstremister. Moskéen samlede angiveligt også penge ind, der skulle sendes til Islamisk Stat i Syrien.

Siden 2015 har myndighederne forsøgt at få lukket moskéen. Men forbuddet blev forsinket, da sagsbehandleren blev syg.

Da det kom frem, at gerningsmanden bag angrebet mod et julemarked havde haft sin gang på stedet, begyndte arbejdet med at få lukket moskéen igen at rulle.

Tuneseren Anis Amri er blevet udpeget som manden, der 19. december sidste år pløjede gennem et julemarked i Berlin i en kapret lastbil. 12 mistede livet, mens 48 blev såret.