Politi-vidne: 'Han havde frygt i øjnene'

En politiassistent beskrev i retten, hvordan en tilfældig cyklist flygtede fra kuglerne under et skyderi, hvor en uskyldig svensk kvinde blev ramt

Skyderiet genfortalt (Foto/redigering: Tariq Mikkel Khan/Mikkel Cramon)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet):

Et  27-årigt LTF-medlem sidder i disse dage på anklagebænken i Københavns Byret. Her er han blandt andet tiltalt for at have afgivet 11 skud under fire tilfælde af drabsforsøg.

De to politifolk, der anholdt den 27-årige efter det vilde skyderi på Nørrebro i september sidste år, afgav i dag forklaring i retten.

Politipatruljen var tilfældigvis i området til en anden opgave, da de hørte skud i området.

Se også: LTF'er tiltalt: Skød vildt omkring sig

- Jeg hører fem til seks karakteristisk knald, som jeg hører som skud. Det er jeg ikke i tvivl i om, forklarede politiassistenten, som var tættest på skyderiet.

Fra sin plads i vidneskranken forklarede politiassistenten, at han herefter så en cyklist flygte fra skyderiet.

- Han havde frygt i øjnene, sagde politiassistenten.

Herefter så han den tiltalte, der kom luntende ned ad Nørrebrogade, bevæbnet med en pistol, som han holdt i strakt arm foran sig. Kort efter afgav den hætteklædte mand to sigtede skud mod en gruppe mennesker på den anden side af gaden - og det fik politiassistenten til at reagere.

- Min hensigt var at skyde mod ham, men min baggrund var ikke fri, så jeg vælger at råbe ham an og afgive varselsskud, forklarede politiassistenten i retten.

Den 27-åriges forsvarsadvokat, Berit Ernst, spurgte indgående politiassistenten til hans placering under skyderiet, og hvilken retning hendes klient havde affyret skuddene. Forsvarsadvokaten var særligt interesseret i at vide, om hendes klient skød i retning mod en gruppe personer på den anden side af gade - hvor en yngre svensk kvinde blev ramt - eller i retning mod en nærliggende forretning. 

Den tiltalte har tidligere forklaret, at han ville skyde mod nogle butikker i området for at give dem en såkaldt dummebøde. Angiveligt på grund af en større skænderi dagen før skyderiet.

Se også: LTF'er tiltalt for vildt skyderi: Ville give en dummebøde

Efter en længere jagt til fods, hvor de to politifolk endnu engang afgav varselsskud, blev den 27-årige LTF'er anholdt, mens han prøvede at gemme sig under en parkeret bil.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen