Politi-vidne: 'Han havde frygt i øjnene'

En politiassistent beskrev i retten, hvordan en tilfældig cyklist flygtede fra kuglerne under et skyderi, hvor en uskyldig svensk kvinde blev ramt

Skyderiet genfortalt (Foto/redigering: Tariq Mikkel Khan/Mikkel Cramon)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet):

Et  27-årigt LTF-medlem sidder i disse dage på anklagebænken i Københavns Byret. Her er han blandt andet tiltalt for at have afgivet 11 skud under fire tilfælde af drabsforsøg.

De to politifolk, der anholdt den 27-årige efter det vilde skyderi på Nørrebro i september sidste år, afgav i dag forklaring i retten.

Politipatruljen var tilfældigvis i området til en anden opgave, da de hørte skud i området.

Se også: LTF'er tiltalt: Skød vildt omkring sig

- Jeg hører fem til seks karakteristisk knald, som jeg hører som skud. Det er jeg ikke i tvivl i om, forklarede politiassistenten, som var tættest på skyderiet.

Fra sin plads i vidneskranken forklarede politiassistenten, at han herefter så en cyklist flygte fra skyderiet.

- Han havde frygt i øjnene, sagde politiassistenten.

Herefter så han den tiltalte, der kom luntende ned ad Nørrebrogade, bevæbnet med en pistol, som han holdt i strakt arm foran sig. Kort efter afgav den hætteklædte mand to sigtede skud mod en gruppe mennesker på den anden side af gaden - og det fik politiassistenten til at reagere.

- Min hensigt var at skyde mod ham, men min baggrund var ikke fri, så jeg vælger at råbe ham an og afgive varselsskud, forklarede politiassistenten i retten.

Den 27-åriges forsvarsadvokat, Berit Ernst, spurgte indgående politiassistenten til hans placering under skyderiet, og hvilken retning hendes klient havde affyret skuddene. Forsvarsadvokaten var særligt interesseret i at vide, om hendes klient skød i retning mod en gruppe personer på den anden side af gade - hvor en yngre svensk kvinde blev ramt - eller i retning mod en nærliggende forretning. 

Den tiltalte har tidligere forklaret, at han ville skyde mod nogle butikker i området for at give dem en såkaldt dummebøde. Angiveligt på grund af en større skænderi dagen før skyderiet.

Se også: LTF'er tiltalt for vildt skyderi: Ville give en dummebøde

Efter en længere jagt til fods, hvor de to politifolk endnu engang afgav varselsskud, blev den 27-årige LTF'er anholdt, mens han prøvede at gemme sig under en parkeret bil.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen