Politiaktion afslørede narko: Syv personer anholdt

Fyns Politi har gennemført en stor aktion mod to kolonihaveforeninger i Odense efter henvendelser om opbevaring af ulovlige våben og narkotika. Syv personer er anholdt, og to er løsladt igen

Ifølge Fyens.dk's reporter på stedet havde politiet lagt en jernring om kolonihaveforeningerne. Video: Local Eyes

Fyns Politi gennemførte tidligere i dag en større planlagt aktion i haveforeningerne Biskorup og Martinsminde nord for Vollsmose i Odense.

Aktionen gik i gang klokken 10:00.

Politiet ransagede en række kolonihavehuse efter flere henvendelser om opbevaring af ulovlige våben og narkotika i området.

-Vi har gennem et stykke tid fået underretninger om, at der blev opbevaret ulovlige våben og narkotika på forskellige adresse i de to haveforeninger. Det har skabt stor utryghed blandt de mange lovlydige havefolk i området. Derfor valgte vi at lave en stor koordineret aktion i dag, hvor vi har fundet både narkotika og ammunition, siger vicepolitiinspektør Henrik Thrane Jensen fra Fyns Politi.

112 Lige nu: Politiaktion ved kolonihaveforeninger

Lagde jernring om kolonihaver
Ifølge Fyens.dk's reporter på stedet havde politiet lagt en jernring om kolonihaveforeningerne under aktionen. Ifølge avisen skulle der have været betjente ved alle indkørsler, og betjente med hunde stod vagt langs ydersiden af kolonihaveområdet.

En beboer i kolonihaveforeningen, der opholdt sig i sin have under politiets aktion, fortalte tidligere på dagen til Ekstra Bladet, at politiet gik rundt med hunde inde i haveforeningen.

- Politiet er rolige, men der er mange hunde, så der er en del larm. Politiet går rundt ved husene, og de stopper alle biler og tjekker dem, fortalte han, mens aktionen fandt sted.

Under aktionen blev der blandt andet fundet amfetamin, ammunition, heroin, hash og kontanter. Syv personer blev anholdt, to er løsladt igen.

Fyns Politi oplyser til Ekstra Bladet, at alle de anholdte er mænd.

– De personer, der har været anholdt derude, er personer, der er anholdt for bandelignende kriminalitet. Dermed sagt at det ikke er nogen, vi kan sige, er en reel bande, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Thrane Jensen fra Fyns Politi.

Aktionen sluttede for kort tid siden, oplyser Fyns Politi.