Politibrutalitet: Mand tæsket af ti betjente

Francis Pusok fik en gedigen omgang prygl, da han blev fanget af en flok amerikanske politibetjente

Se den vilde episode. (Video: AP)

Det vælter frem med historier om politibrutalitet i USA.

Dem har der altid været mange af, men den seneste tid har der været uhyggeligt mange tilfælde, hvoraf mange har haft dødelig udgang for de personer, der har været på den forkerte side af loven.

Nu lader det til, at de amerikanske håndhævere af loven endnu en gang har trådt gevaldigt i spinaten.

Denne gang er det politibetjente fra San Bernadino County, Californien, der har et forklaringsproblem.

Det er Walter Scott, i den  tyrkisgrønne tshirt i venstre side af billedet, der flygter fra p-pladsen. 
(Foto: AP) 112 - 10. apr. 2015 - kl. 04:30 Ny politivideo viser skuddræbt flygte fra bil

Tæsk af ti betjente

Den amerikanske nyhedsstation KNBC-TVs helikopter filmede nemlig med, da 30-årige Francis Pusok torsdag var på flugt fra politiet på stjålen hesteryg.

Francis Pusok nåede at tage flugten, før han blev anholdt i forbindelse med en mistanke om identitetstyveri.

Francis Pusok efter den voldsomme anholdelse. (Foto: Politibillede)
Francis Pusok efter den voldsomme anholdelse. (Foto: Politibillede)
 

Anholdelsen var dog af særdeles voldsom karakter.

Først fik et par betjente tvunget ham af hesten med strømpistol, men efterfølgende går de to uniformerede herrer i gang med at give den pacificerede mand et ordentligt lag tæsk.

112 - 8. apr. 2015 - kl. 17:37 Endnu et politi-drab i USA: Her er de værste sager

Pusok bliver tildelt både spark og slag, før endnu flere betjente strømmer til og tager del i voldsorgiet.

Forinden den brutale anholdelse havde politiet jagtet Francis Pusok i næsten tre timer - blandt andet i en farlig biljagt.

FBI går ind i sagen

Pusok blev efterfølgende indlagt på hospitalet med mange skader, men han blev dog alligevel senere udskrevet og indlogeret i Hotel Tremmely.

Videoen fra nyhedshelikopteren har ramt de større amerikanske medier, og nu har den lokale sheriff også indledt en undersøgelse af, hvorvidt de ti involverede betjente, der er sendt på 'administrativ orlov', har handlet korrekt.

- Videoen i forbindelse med denne anholdelse er bekymrende, og jeg har beordret en intern undersøgelse, der skal foretages med det samme, udtaler John McMahon, der er sheriff for San Bernadinos Sheriff Departement, ifølge Buzzfeed.

Han er dog ikke ene om at undersøge sagen, for også det amerikanske forbundspoliti, FBI, har indledt en undersøgelse, der skal klargøre, om Francis Pusoks civile rettigheder blev overtrådt.

Sheriff John McMahon skulle stå skoleret foran pressen for at svare på spørgsmål i forbindelse med anholdelsen af Francis Pusok. (Foto: AP)
Sheriff John McMahon skulle stå skoleret foran pressen for at svare på spørgsmål i forbindelse med anholdelsen af Francis Pusok. (Foto: AP)

En politimand fra den amerikanske stat Virginia er kommet i problemer, efter han i januar lod brugte sin peberspray og strømpistol mod en 17-årig dreng, der var blevet stoppet for at køre med en ødelagt nummerplade. Videoen er de seneste dage blevet spredt på nettet. Se episoden i klippet

Det er ikke mere end en lille uge siden, der sidst var en sag om unødvendig politivold. Her bliver 50-årige Walter Scott dræbt af skud i ryggen, mens han løber væk fra en politibetjent. (ADVARSEL: VOLDSOMME BILLEDER)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere