Politichef: - Beklageligt forløb omkring 72-årig kvindes druknedød

Skideballe på vej til østjysk landbetjent efter kluntet håndtering af ældre østjysk kvindes forsvinden og død

Politiets håndtering af 72-årige Kirsten Rasmussens (tv) forsvinden og død kunne være foregået mere behændigt. Og måden, som dødsbudskabet blev overbragt til ægtefællen Jens Hou (th) var slet ikke i orden. Det erkender politiet nu. (Privatfoto/Ernst van Norde)
Politiets håndtering af 72-årige Kirsten Rasmussens (tv) forsvinden og død kunne være foregået mere behændigt. Og måden, som dødsbudskabet blev overbragt til ægtefællen Jens Hou (th) var slet ikke i orden. Det erkender politiet nu. (Privatfoto/Ernst van Norde)

Politiets håndtering af den 72-årige Kirsten Rasmussens forsvinden og senere død i sidste uge nær sit hjem i Skovby ved Aarhus kunne være håndteret mere behændigt.

Det erkender chefen for beredskabet ved Sydøstjyllands Politi i Horsens, politiinspektør Morten Anker Jensen, over for Ekstra Bladet.

Hans reaktion kommer efter Ekstra Bladets omtale i dag af Kirsten Rasmussens forsvinden to gange på et døgn i sidste uge og senere druknedød i en bæk nær hjemmet i Skovby.

Se også: Politiet fumlede - Kirsten druknede

Se også: Politiet fumlede - Kirsten druknede Se også: 72-årig diabetiker lå druknet i bæk

I følge Kirstens Rasmussens ægtefælle Jens Hou var politiet alene repræsenteret ved en landbetjent, hvis mobiltelefon dog var slukket, da den konfuse kvinde forsvandt anden gang onsdag aften i sidste uge. En sms til landbetjenten forblev ubesvaret, og først næste morgen rykkede politiet ud.

Samme formiddag rundkastede landbetjenten en efterlysning og et signalement af den forsvundne kvinde på en lokal Facebook-side.

Kvinden blev fundet druknet i bækken torsdag middag.

God og dårlig nyhed...
Budskabet om hustruens død blev i følge enkemanden overbragt af landbetjenten med ordene: - Jeg har en god og en dårlig nyhed. Den gode er, at vi har fundet din kone. Den dårlige er, at hun er død.

- Det er slet ikke i orden at underrette pårørende på den måde om et dødsfald. Det vil blive påtalt, siger politiinspektør Morten Anker Jensen.

Han tilføjer, at politiet onsdag eftermiddag var i kontakt med de sociale myndigheder omkring den konfuse og svækkede Kirsten Rasmussen.

- Vi har lyttet samtalerne igennem med afdødes mand, og jeg kan sige, at der faktisk blev handlet, men desværre for sent.

I følge politiinspektøren vil også lydfilerne fra to opkald til alarmcentralen 112 nu blive gransket.  Det sker i samarbejde med Østjyllands Politi i Aarhus, som bemander alarmcentralen i det midt- og østjyske område.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen