Politichef tavs om elevs svindel på gymnasium

Uklart om Vejle lokalpoliti indleder efterforskning af tidligere kasserers svindel for omkring 75.000 kroner

Lederen af lokalpolitiet i Vejle er opmærksom på svindelsagen fra Rødkilde Gymnasium. Men Frede Nissen ønsker ikke at oplyse, om politiet vil  efterforske sagen af egen drift.
Lederen af lokalpolitiet i Vejle er opmærksom på svindelsagen fra Rødkilde Gymnasium. Men Frede Nissen ønsker ikke at oplyse, om politiet vil efterforske sagen af egen drift.

Det er for øjeblikket uklart, om lokal-politiet i Vejle af egen drift går ind og efterforsker den stærkt omtalte svindel-sag fra Rødkilde Gymnasium i Vejle.

Som tidligere omtalt i Ekstra Bladet har en 18-årig tidligere kasserer i festudvalget 'Mimer' tilstået at have taget i tusindvis af kroner fra fest-kassen.

Se også: Gymnasie-elev stjal fra fest-kassen: Pengene gik til telefon, tøj og kosmetik

Skolens rektor har opgjort det besvegne beløb til omkring 75.000 kroner.

- Jeg er opmærksom på sagen. Jeg læser jo også aviser. Men jeg ønsker ikke at oplyse noget om, hvorvidt vi indleder en efterforskning.

- Det kan der være mange grunde til, som jeg ikke vil komme nærmere ind på i medierne, siger lederen af lokalpolitiet i Vejle, Frede Nissen, til Ekstra Bladet.

Menneskelig rektor
Den storstilede svindel blev opdaget, da en ny kasserer i Mimer trådte til i januar i år. Det viste sig på konto-udtogene, at der var trukket i tusindvis af kroner til blandt andet kosmetik, tøj, sko, telefon- og elregninger.

Se også: Elev stjal 75.000 kr. fra gymnasiets fest-kasse

Skolens rektor har ikke villet anmelde den 18-årige elev, som fortsat går på gymnasium, til politiet.

- Der er tale om en meget tragisk sag. Jeg havde håbet, at sagen kunne løses i stilhed. Den pågældende elev er meget påvirket af situationen og angrer dybt, har rektoren tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Et flertal af skolens festudvalg - og mange elever på Rødkilde Gymnasium - er stærkt utilfredse med rektorens beslutning, selv om alle respekterer ham for den menneskelige hensyntagen.

Ingen anmeldelser
Flere elever har overfor Ekstra Bladet sagt, at pigen bør meldes til politiet. Ikke mindst fordi der er tale om et så stort beløb. Eleverne har dog undladt selv at politianmelde den 18-årige kvinde af respekt for skolens ledelse.

Lederen af lokalpolitiet i Vejle, Frede Nissen, oplyser, at der ikke er kommet anmeldelser i sagen til politiet.

FORMAND FOR BESTYRELSEN VIL UNDERSØGE SAGEN

Bestyrelsesformand i Rødkilde Gymnasium, advokat Keld Norup, vil nu have undersøgt sagen om svindel med elevernes fest-kasse.

- Jeg fik en kort orientering fredag af skolens rektor. Det er begrænset, hvor meget jeg kan sige om sagen på nuværende tidpunkt.

- Rektor har oplyst, at han vil tage 25.000 kroner fra gymnasiets kasse og føre pengene over til den slunkne fest-kasse. Men er det overhovedet lovligt at indtægts-dække kriminel aktivitet på den måde?

- Gymnasiet er en selvejende institution og derfor har vi et vist råderum over vores egne penge. Jeg kender ikke nok til sagen til, at jeg kan sige noget nærmere om det.

- Rektor har af menneskelige grunde ikke villet melde sagen til politiet. Er du enig i den beslutning?

- Som sagt skal jeg lige have sat mig ordentligt ind i sagen, før jeg udtaler mig. Umiddelbart synes jeg måske nok, at der er tale om et stort beløb. Omvendt er det jo ikke vores opgave at ødelægge et ungt menneskes fremtid på den lange bane. Jeg har tillid til, at rektor har truffet en klog beslutning. Det plejer han at gøre, siger Keld Norup til Ekstra Bladet.

Politiet kan af egen drift tage sager om kriminalitet. Det var lørdag ikke muligt at få opklaret, om lokalpolitiet i Vejle ønsker at gøre dette.

 

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere