Politichef:- Tilrejsende må bevæge sig frit

Vi handler fuldstændig efter bogen, siger rigspolitichef på pressemøde

Rigspolitichef, Jens Højbjerg, siger at flygtninge, der ikke ønsker asyl i Danmark må rejse frit.

Landets Rigspolitichef, Jens Højbjerg, afviser, at det er imod internationale forpligtelser at sende flygtninge videre gennem Danmark.

Og politiet vil derfor fortsætte med at lade flygtninge rejse gennem Danmark, sådan som man har set det ske i dag i Padborg og i Rødby.

Det har rigspolitichefen forklaret under et kort pressemøde torsdag formiddag:

- Det er fuldstændig efter bogen. Det er sådan, vi har valgt at gøre, og det er sådan, vi vil fortsætte med at gøre, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg torsdag på et pressemøde om flygtningesituationen.

Ifølge rigspolitichefen har myndighederne ikke kunnet tvinge de mange flygtninge og migranter til at lade sig registrere.

- Reglerne i Danmark er således, at vi kan tilbageholde udlændinge i tre gange 24 timer.

- Det er vores vurdering, at vi har skullet løslade folk løbende i takt med, at fristerne er udløbet, siger rigspolitichefen.

Han mener også, at det er i overensstemmelse med reglerne i EU ikke at tage fingeraftryk fra dem, der ikke vil søge asyl.

- Vi arbejder fuldstændig efter internationale forpligtelser. Det er vores forpligtelse at tage fingeraftryk, når folk søger asyl. Dem, der ikke søger om asyl, beder vi om navn, siger han.

Han afviser, at politiet har været under politisk pres i forbindelse med situationen ved landets sydlige grænse.

Han fortæller, at sagen er håndteret af politiet - og at det er politiets ledelse, der alene har taget de relevante beslutninger.