Politidirektør svarer igen på angreb fra Dansk Sygeplejeråd

Politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, tager kritikken af sin advokaturchef så alvorligt, at hun vil udforme et skriftligt svar til Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen

Dansk Sygeplejeråd kritiserer en anklager fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for hendes udtalelser i retten, der ifølge formanden 'hænger en hel stand af sygeplejersker ud'. (Foto: Per Rasmussen)
Dansk Sygeplejeråd kritiserer en anklager fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for hendes udtalelser i retten, der ifølge formanden 'hænger en hel stand af sygeplejersker ud'. (Foto: Per Rasmussen)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er i færd med at udforme en skriftlig reaktion på de beskyldninger, som Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, retter mod politikredsens advokaturchef Jeanette W. Andersen i sagen om de mange mystiske dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus.

Det fortæller politidirektør Lene Frank til Ekstra Bladet.

Dansk Sygeplejeråd er utilfreds med, at Jeanette W. Andersen i Retten i Nykøbing Falster i sidste uge over for dommer Henning Larsen sagde, at 'det er ikke usædvanligt, at sygeplejersker slår patienter ihjel'. Den udtalelse faldt Grete Christensen så meget for brystet, at hun over for BT fortæller, at hun overvejer at stævne anklageren for injurier, fordi hun efter formandens opfattelse 'hænger en hel stand af sygeplejersker ud'.

Grete Christensen har opfordret Jeanette W. Andersen til at trække sine udtalelser tilbage.

Se også: Sygehus-drabssag: Anklager beskyldes for injurier

Men Lene Frank tager sagen helt roligt.

- Vi udformer et svar, som Dansk Sygeplejeråd skal have før alle andre, siger hun til Ekstra Bladet.

Får beskyldningerne nogen umiddelbare konsekvenser for hvilken anklager, der fremover skal møde for anklagemyndigheden?

- Nej. Nu er det jo ikke en påstand om inhabilitet, som Dansk Sygeplejeråd kommer med. Det er en påstand om injurier. Det er det, vi behandler, siger Lene Frank.

(artiklen fortsætter under billedet...)

Grete Christensen er vred over udtalelser, der faldt i sidste uge i Retten i Nykøbing Falster. (Foto: Mie Brinkmann)
Grete Christensen er vred over udtalelser, der faldt i sidste uge i Retten i Nykøbing Falster. (Foto: Mie Brinkmann)

Sigtet for fire drab og drabsforsøg
En 31-årig sygeplejerske har siden 1. marts siddet varetægtsfængslet. Politiet sigter hende for fire drab og et drabsforsøg, der angiveligt skulle være gået ud over indlagte patienter på Nykøbing Falster Sygehus. Tre af drabene og drabsforsøget er ifølge politiet sket på sygeplejerskens sidste nattevagt umiddelbart før 1. marts i akutmodtagelsen. Det fjerde drab er ifølge sigtelsen sket i 2012.

De mistænkelige dødsfald fandt sted her på Nykøbing Falster Hospital. Foto: Per Rasmussen 112 - 11. aug. 2015 - kl. 09:02 Maggi overlevede indlæggelse hos drabssigtet sygeplejerske

Det har gennem hele sagen været Jeanette W. Andersen, der er mødt for anklagemyndigheden. Både under det indledende grundlovsforhør og under de efterfølgende fristforlængelsesmøder, der er foregået bag lukkede døre hver fjerde uge helt indtil i sidste uge, hvor dørene blev åbnet for offentligheden. Her kom sagens detaljer og politiets foreløbige beviser mod kvinden frem.

Politidirektør Lene Frank vil udforme et skriftligt svar på kritikken fra Dansk Sygeplejeråd. (Foto: Rigspolitiet)
Politidirektør Lene Frank vil udforme et skriftligt svar på kritikken fra Dansk Sygeplejeråd. (Foto: Rigspolitiet)

Jeanette W. Andersen siger til Ekstra Bladet, at hun ikke har taget sin påstand i retten om, at sygeplejersker kan finde på at slå ihjel, ud af den blå luft. Hun henviser til flere artikler i den landsdækkende presse, der fortæller nøjagtig det samme.

- Jeg synes, at de, der undrer sig over mine udtalelser, bør læse den samme artikel i Berlingske Tidende fra marts 2014, som jeg selv har læst, siger advokaturchefen.

Også Politiken har for nylig henvist til artikler i Dansk Sygeplejeråds eget fagblad, som fortæller om problemstillingen og det eventuelle motiv, som sundhedspersonale måtte have for at begå drab.

En fjerde person er i følge politiet offer for den nu 30-årige sygeplejerske - han ligger begravet her. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 11. aug. 2015 - kl. 12:38 Sygeplejerske: Beskyldninger bliver værre og værre

Den 31-årige sygeplejerske, der nægter sig skyldig i sigtelserne, er foreløbig varetægtsfængslet frem til 8. september.