Politiet advarer: Del ikke voldtægts-video - det er strafbart

Tre kammerater nægter voldtægt af ung beruset kvinde under fest. Politiet har fundet en videooptagelse af episoden og undersøger, i hvilket omfang den er blevet distribueret på nettet

De tre unge fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød. Det sker for lukkede døre. Foto: Jonas Olufson
De tre unge fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød. Det sker for lukkede døre. Foto: Jonas Olufson

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

RETTEN I HILLERØD (Ekstra Bladet): Politiet undersøger, i hvilket omfang videooptagelsen af en formodet voldtægt i Værløse er blevet distribueret på internettet.

Videoen er beslaglagt af politiet, men mistanken er, at den i et vist omfang er distribueret på nettet. Omfanget kender politiet ikke endnu.

Det kom frem i Retten i Hillerød, hvor tre kammerater, to 18-årige og en 19-årig, søndag blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for på skift at have voldtaget en cirka 20-årig kvinde under en mindre privat fest i et hus i Værløse.

Efter et fire timer langt grundlovsforhør blev de tre sigtede varetægtsfængslet frem til 20. april. De tog forbehold for at kære fængslingen.

Ifølge sigtelsen skete voldtægten mellem klokken 2 og 4 natten til lørdag, hvor de unge mænd på skift voldtog kvinden, der på grund af beruselse ikke var i stand til at gøre modstand.

Foruden fuldbyrdede samlejer blev hun, ifølge sigtelsen, udsat for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Nordsjællands politi advarer mod at dele voldtægts-videoen: - Vi vil gerne advare om, at hvis man kommer i besiddelse af videoen og derefter giver den videre, så er det strafbart, siger efterforskningsleder Henrik Sejer.

Politiet frygter, at sagen kan udvikle sig til en ny 'Umbrella-sag', hvis videoen ikke bliver opsporet og stoppet i tide. Den er tilsyneladende blevet delt på Snapchat, men politiet ved endnu ikke i hvilket omfang.

- Hvis man får videoen, så kontakt politiet, og del den ikke, siger Henrik Sejer.

Ville gerne udtale sig
De tre unge nægter sig alle skyldige, men deres forsvarere oplyste i retten, at de var villige til at udtale sig.

Anklager Rikke Hald begærede lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning. Politiet har sikret tekniske spor, herunder videooptagelsen, men politiet skal navnlig undersøge, om der er sket distribution af optagelsen på nettet. Politiet skal også undersøge, hvilke kommentarer om, hvad der er foregået, som forekommer i relation til videooptagelsen.

Politiet skal også afhøre vidner, der tidligere på aftenen havde været til stede i huset under festen. De tre forsvarere tilsluttede sig kravet om dørlukning og fik også nedlagt navneforbud for deres klienter på grund af sagens karakter, deres unge alder og specielle navne. 'Der er et stærkt hensyn at tage til de sigtede,' mente forsvarerne.

De tre unge danskere kom ind i retten hver bevogtet af to politifolk. De var iført joggingtøj og gummisko, den ene havde bare fødder i et par åbne slippers.

Tæt pakket retslokale
Foruden de tre sigtede var der en halv snes politifolk, de tre forsvarere, anklager, dommer, protokolfører og presse i det lille grundlovslokale i Hillerød Ret, hvor kravet om en coronaafstand på mindst et par meter næsten ikke kunne overholdes.

Efter en anmeldelse fra kvinden lørdag, blev de tre unge mænd anholdt klokken 00.25, 00.28 og 00.31 natten til søndag. Hun blev undersøgt på Center for Voldtægtsofre, mens de tre unge blev undersøgt af en retsmediciner.

Først i retten blev de tre unge detaljeret afhørt af anklager Rikke Hald. Det skete en efter en.