Politiet advarer: Nyt Facebook-hack spreder sig lynhurtigt

Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center advarer om potentielt farlig mail, der spreder sig hurtigt

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

- Pas på ny slags phishing. Kommentaren i mailen virker troværdig, men udnytter facebookfunktionen, som sender mailnotifikationer til brugerne.

Sådan lyder den officielle advarsel fra Rigspolitets Nationale Cyber Crime Center om en ny mail, der virker mere ægte end tidligere forsøg på phishing.

Phishing er et begreb, der dækker over en bestemt type svindel på internettet, hvor svindlere forsøger at franarre brugere deres brugernavn, adgangskode, kreditkort- eller bankoplysninger.

- Det ser ret ægte ud, og så bruger den din facebook-konto til at sprede sig til andre, forklarer Niels Denny, vicepolitiinspektør hos Rigspolitiet, til Ekstra Bladet.

Mailen er konstrueret sådan, at hvis du trykker på linket, så bliver der sendt notifikationer ud til dine venner og bekendte på Facebook.

- Så du kan risikere at se den sammen med dine andre notifikationer, ligesom når du bliver tagget, og så går det rigtigt stærkt med at sprede den, siger Niels Denny.

Facebook er et godt sted for hackerne at dele farlige links. Her har vi nemlig fortsat stor tillid til det, som vennerne sender til. Men en aktuel sag viser, at du altid skal være meget skeptisk, før du klikker. Foto: David Goldman/AP Tech Hackere vil stjæle dit liv på Facebook: Sådan beskytter du dig

Kan være farlig
Det er endnu usikkert, om det kan have alvorlige konsekvenser at trykke på linket.

Hos Rigspoliets afdeling for cyber crime ved man endnu ikke, om det er et forsøg på at udnytte brugerne, eller om det er hackere, der laver sjov.

- Vi ved endnu ikke, hvad konsekvensen er ved at trykke på linket, fordi det kan også godt være et scam fra folk, der bare vil vise, hvad de kan, siger Niels Denny til Ekstra Bladet.

Hvorfor advarer I om linket, hvis det potentielt set ikke er farligt at trykke på det?

- Vi advarer i god tid for at gøre folk opmærksomme på den risiko, der er, selvom vi endnu ikke ved, om det er farligt. Der er jo ikke nogen, der er interesseret i at sende sit navn og login til udefrakommende, siger vicepolitiinspektøren.

Rigspolitiet har endnu ikke noget overblik over hvor mange danskere, der har modtaget den omtalte og potentielt farlige mail.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen