Politiet angrebet af op mod 100 personer på Christiania

Betjente trak stave, da op mod 100 personer kastede ting mod politiet

Dette billede er taget ved en aktion på Pusher Street onsdag. Foto: Tariq Mikkel Khan
Dette billede er taget ved en aktion på Pusher Street onsdag. Foto: Tariq Mikkel Khan

Op mod 100 personer gik torsdag eftermiddag til angreb mod en af politiets patruljer på Christiania. Det oplyser vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen, leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

- Seks betjente blev ramt af sten, og en af dem var nødt til at blive kørt på skadestuen, siger han.

Han fortæller, at en gruppe civile betjente netop havde anholdt fire pushere, som forsøgte at flygte med hashprodukter, da en gruppe på op mod 100 personer pludselig konfronterede politiet ved café Nemo.

- De fik hurtigt assistance fra uniformeret politi, men politiet blev alligevel overdænget med flasker og sten. Derfor blev der trukket og anvendt stave mod de angribende, inden vi fik trukket os ud med de anholdte, siger Lars Ole Karlsen.

 

Orkestreret af gadens parlament
Han vil ikke oplyse, hvor mange betjente, der var involveret, men det var ikke muligt at anholde stenkasterne. Kilder med indsigt i miljøet fortæller til Ekstra Bladet, at en portion af overfaldsmændene var Distortion-gæster. Det kan Lars Ole Karlsen ikke umiddelbart bekræfte.

- Vores indtryk er, at angrebet var orkestreret af 'gadens parlament' – af narkohandlerne på Pusher Street. Og så fik de hjælp af nogle bøller, som vi ikke har identificeret.

Politiet har været massivt til stede på Christiania og især Pusher Street siden sidste fredag, hvor hashgaden åbnede, efter at christianitterne selv havde sat den på pause nogle dage.

Pusher Street bag forhænget. Sådan tager den verdensberømte hashgade sig ud efter, at christianitter tirsdag morgen blokerede indgangene med stålhegn og sort betræk. Foto: Mikkel Tariq Khan Krimi Rå rockermetoder i Pusher Street: Ung hashhandler i gældsfælde

Aktioner er foregået i ro og mag
Hver morgen siden lørdag er der blevet ryddet for bod-materiale, der er blevet patruljeret i løbet af dagen, konfiskeret hash og anholdt flere pushere uden problemer. Ekstra Bladet selv var til stede onsdag morgen, hvor politiets aktion foregik i ro og mag.

Foto: Tariq Mikkel Khan 112 Se billederne: Storskrald på Pusher Street

 Vicepolitiinspektøren kan ikke svare på, hvorfor det pludselig endte i en konfrontation torsdag eftermiddag.

- Jeg ved ikke hvorfor. Narkohandlernes brutalitet og voldsparathed på Pusher Street overrasker os ikke, men det skuffer os, siger han og understreger, at det ikke får politiet til at blive væk.

- Vi fortsætter indsatsen og vil være massivt til stede både i aften, i morgen og fremadrettet.