Politiet anholder 21 personer efter Distortion

Torsdag aften var der gadefest på Vesterbro i København. Arrangørerne vurderer, at 85.000 personer deltog

21 personer er blevet anholdt i forbindelse med torsdagens Distortion-festival i København. Det oplyser Københavns Politi omkring midnat natten til fredag.

Arrangørerne skønner, at der har været 85.000 festende mennesker i Københavns gader i løbet af torsdagen, hvor bydelen Vesterbro har lagt ramme til gadefesten.

- Overordnet er det gået fornuftigt, folk har været noget mere berusede ved torsdagens arrangement, end de var onsdag aften, siger vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer.

Blandt de mange anholdelser drejer en del sig om vold. Politiet forventer, at 11 af de anholdte fremstilles i dommervagten fredag.

- Den alvorligste sag er fra Sønder Boulevard på Vesterbro, hvor en mand er blevet sparket i hovedet. Den sag er vi nu ved at undersøge nærmere, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

På Rådhuspladsen skulle dj'en Morten Breum være gået på scenen klokken 23. Den koncert blev udsat i tre kvarter, da der var for mange mennesker i området.

- Da de mindre scener på Vesterbro lukkede, strømmede folk mod Rådhuspladsen, og en overgang var der så meget pres på, at vi måtte lukke for trafikken på H.C. Andersens Boulevard, fortæller Henrik Stormer.

Udsættelsen af koncerten med Morten Breum betød, at han kun spillede i 20 minutter, da der skulle være ro ved midnat.