Politiet anholder tre professionelle indbrudstyve

Efter flere ugers efterforskning har politiet tirsdag aften anholdt tre albanske mænd for flere indbrud.

Ved en nøje planlagt politiaktion er tre albanske mænd tirsdag aften blevet anholdt i forbindelse med et indbrud i Helsingør.

Ifølge politiets særlige enhed til bekæmpelse af organiseret indbrud, Taskforce Indbrud (TFI), er det flere ugers målrettet og intensiv efterforskning, der har ført til anholdelsen af de tre mænd.

Politiets efterforskning har vist, at de anholdte har haft baser på forskellige adresser i København. I flere lejede biler er de kørt rundt på Sjælland og begået indbrud.

I en pressemeddelelse fortæller TFI, at der er tale om "professionelle gerningsmænd", som i deres adfærd og handlingsmønstre har taget mange forholdsregler for at sikre sig mod at blive pågrebet.

De tre albanere er mistænkt for at have begået indbrud i flere politikredse på Sjælland, men de er foreløbig "kun" sigtet for fem indbrud og forsøg på det. Udbyttet har først og fremmest være kontanter, smykker og andre let omsættelige ting.

- Det er helt overordnet et fokusområde for politiet at nedbringe antallet af indbrud i private hjem, udtaler lederen af TFI, politiinspektør Bent Isager-Nielsen i pressemeddelelsen.

- En stærk efterforskningsmæssig indsats er et vigtigt element i dette arbejde, ikke mindst når der som her er tale om organiseret indbrudskriminalitet og om tilrejsende, udenlandske kriminelle.

- Det er derfor tilfredsstillende, at vi med dagens anholdelser og aktion har sat en stopper for en både aktiv og professionel indbrudsgruppes hærgen på Sjælland, lyder det fra Bent Isager-Nielsen.

De tre anholdte vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere