Politiet bombesikrer lejlighed: Familier stadig evakueret

Siden klokken 14 har Nordsjællands Politi evakueret et stort område i Hellerup. Nu er de i gang med at bombesikre en lejlighed

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst).

Politiet i Nordsjælland har stadig i gang i en stor aktion på Lille Strandvejen i Hellerup.

Tidligere rykkede de ud til en adresse, hvor der opstod mistanke om, at der var sprængstof og våben på stedet. Politiet har stadig ikke fundet noget, men arbejde stadig på fuldt tryk.

Det oplyser Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

- Status er, at vi har undersøgt en bil derude. Der har vi ikke fundet våben eller sprængstoffer, men en række effekter af politimæssig interesse. Tættere på kan jeg ikke komme på det.

- Derudover skal vi ransage en lejlighed, og efter vores vurdering kræver det, at ammunitionsrydderne først sikrer den. Altså sørge for, at der ikke er noget, der kan eksplodere i lejligheden. Derfor kommer der stadig til at gå noget tid endnu, siger vicepolitiinspektør Jens Jespersen til Ekstra Bladet.

(Foto: Kenneth Meyer) 112 - 28. aug. 2015 - kl. 13:38 Bombealarm i Hellerup: Politi og brandfolk massivt tilstede  

Hvorfor har I mistanke om, at der er noget, der kan sprænge i luften?

- Hvad der konkret er årsag til det, det ønsker vi ikke at udtale os om. Også fordi den formodede gerningsmand muligvis skal fremstilles for en dommer i morgen for lukkede døre, og så giver det ikke mening at sige noget til dig, siger Jens Jespersen.

Familier evakueret
Faren for en eksplosion betyder, at politiet har været tvunget til at tømme fem opgange, og hvis beboerne i området har planlagt at se fredagsfilm, så må de nok vente til næste uge.

- Fem opgange er blevet eveaukuret. Enkelte familier er så småt ved at blive lukket ind igen. De er selvfølgelig uheldigt, men det ville være inde mere uheldigt, hvis der skete noget.

- Det er klart, at vi har kun stillet sådan et stort setup op, fordi vi mener, at der kan være nogle effekter, som kræver det, siger Jens Jespersen til Ekstra Bladet.

En dansk mand i 40'erne er anholdt i sagen, men kan og politiet vil ikke oplyse yderligere detaljer om ham.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det den mandlige lejer i lejligheden, der er blevet anholdt. Ekstra Bladet har været i kontakt med den kvindelige udlejer, men hun ønsker ikke at udtale sig.

Politiet fik mistanke om mandens lejlighed i forbindelse med en sag om frihedsberøvelse i Holte.