Politiet bruger tåregas

Politiet bruger tåregas mod urolige unge i Albertslund

Vilde scener fra Albertslund, hvor politiet affyrer tåregas. Video: Byrd / Knap

Politiet bruger tåregas i Albertslund mod 'uromagere'. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Der er også antændt flere brande i containere og affald.

Politiet opfordrer til, at man holder sig væk fra området eller holder sig indendøre, og de skriver på Twitter, at både de og brandvæsnet er på stedet.

Foto: Mathias Øgendal 112 Paludan får forbud mod at demonstrere

Urolighederne kommer efter den racisme-dømte partileder Rasmus Paludan mandag aften skulle have afholdt en demonstration i Albertslund nær Egelundsvej.

Foto: Mathias Øgendal 112 Nye uroligheder: - 100 kampklædte betjente klar

Men demonstration fik aldrig lov at begynde, da Vestegnens Politi af hensyn til offentlighedens sikkerhed valgte at give Paludan forbud mod at demonstrere i politikredsen indtil tirsdag klokken 12.00.

Til trods for at Rasmus Paludan ikke fik afholdt sin planlagte demonstration, udviklede situationen sig alligevel i Albertslund. Foto: Steven Knap/Byrd.
Til trods for at Rasmus Paludan ikke fik afholdt sin planlagte demonstration, udviklede situationen sig alligevel i Albertslund. Foto: Steven Knap/Byrd.
 

Søndag afholdt Paludan demonstration på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Demonstrationen sluttede efter få minutter, da demonstranter forsøgte at gå til angreb på Paludan, der måtte eskorteres væk af politiet.

Resterne af demonstrationen udviklede sig dog til regulære gadekampe på både Nørrebro og Christianshavn ved Christiania.

Der blev sat ild til mange bygninger og biler i løbet af aftenen og natten - her er det biler i Lundtoftegade, der er sat ild til. Foto: Mogens Flindt 112 1000 opkald fra utrygge borgere

Søndagens gadekampe har fået politiet til at indføre dobbeltstraf-zoner på Nørrebro, i Nordvest, på Christianshavn ved Christiania og i Urban Planen på Amager. Dobbelstraf-zonerne gælder til 23. april.

Onsdag har Paludan proklameret, at han vil holde flere demonstrationer - denne gang på Blågårds Plads og i Værebroparken i Gladsaxe.

Da Paludan mandag aften gæstede Go' Aften Danmark på TV2, blev han spurgt ind til, om han havde planer om at gennemføre demonstrationerne.

- Medmindre politiet forbyder mig at gøre det, så er det det, jeg gør, sagde Paludan i programmet.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Vestegnens Politi vedrørende urolighederne i Albertslund.

Herfra lyder svaret, at vi kan sende vores spørgsmål pr. mail. Det har Ekstra Bladet gjort og venter nu på svar.

Opdateres ...