Politiet: Drab kan være del af rockerkonflikt

18-årig død efter at han søndag aften blev ramt af skud i Holbæk

Lokale borgere mindes den 18-årige med blomster mandag. Video: Per Rasmussen

Ved du noget om sagen, så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Skyderiet, hvor en 18-årig mand i aftes blev ramt og fatalt kvæstet i udkanten af Holbæk, kan være en udløber af en konflikt mellem personer med tilknytning til rockerklubben Bandidos og en gruppering, der holder til i Vang-kvarteret i den sydlige del af byen.

Det fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi, til Ekstra Bladet.

- Vi har endnu ikke lagt os fast, men det indgår selvfølgelig i vores efterforskning, tilføjer han.

- Vi har selvfølgelig nogle udfordringer, fordi man i det miljø som udgangspunkt ikke ønsker at tale med politiet. Hverken her i vores område såvel som i resten af Danmark, tilføjer han.

Den pågældende konflikt tog sin begyndelse sidste efterår og inkluderede både vold og skyderier. Politiet lavede visitationszone i byen, og man gjorde også brug af rockerloven og forbød rockerne adgang til deres klubhus, der dengang lå inde i selve Holbæk.

Der var en del politi til stede søndag aften, da en ung mand var blevet ramt af skud. Foto: Kenneth Meyer 112 - 29. apr. 2019 - kl. 09:44 18-årig dræbt af skud

Siden gik konflikten i sig selv, men i følge Ekstra Bladets oplysninger har der flere gange siden været sammenstød. Både mindre, hvor der 'kun' har været vold, men også voldsommere, hvor der er blevet affyret skud.

- Det er helt naturligt, at vi også kigger den vej, fortæller Martin Bjerregaard.

Episoden, der kostede den 18-årige livet, udspandt sig søndag aften ved 22-tiden. Her blev der affyret flere skud beboelsesejendommen Ladegårdsparken, der er nabo-bebyggelse til Vangkvarteret.

Den 18-årige, der i følge Ekstra Bladets oplysninger har indvandrerbaggrund, og er fra Holbæk, opholdt sig ved ejendommen,  hvor han blev ramt og pådrog sig så svære kvæstelser, at han afgik ved døden.

Politiet ved Bandidos' klubhus i Østerstræde. Huset har flere gange været mål for attentater i forbindelse med konflikten. Billedet er fra dengang, konflikten var på sit højeste sidst. Foto: Kenneth Meyer 112 - 28. mar. 2019 - kl. 11:45 Mulig konflikt under opsejling: Skyderi i boligkvarter

'I forbindelse med sagen leder politiet efter en ung mand, lys i huden, muligt etnisk dansk, almindelig af bygning, iført blå kasket og sort jakke.

Den mistænkte mand flygtede til fods fra gerningsstedet i retning mod en parkeringsplads ved et supermarked, Ladegårdsparken Vest 167, Holbæk. Kort efter kørte herfra et køretøj med en 'hidsig' motorlyd i høj fart væk fra parkeringspladsen og i ukendt retning.'

Se også: Politi dropper visiteringer i Holbæk - men beholder opholdsforbud

Sådan lyder det i en pressemeddelelse udsendt at politiet mandag formiddag.

Om den dræbte 18-årige fortæller Martin Bjerregaard:

- Mig bekendt er han ikke en kernefigur i det kriminelle miljø. Han har befundet sig i perifien af det omtalte miljø.

- Vi arbejder på at klarlægge motivet, så vi kan løst det her konflikt scenarie og dermed undgå denne personfarlige kriminalitet, hvor udenforstående liv også kan være i fare, når der skydes i det offentlige rum, tilføjer han.

Mandag eftermiddag oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter og i en pressemeddelelse, at der er blevet indført visitationszone i Holbæk fra mandag og 14 dage frem.

Personer, der har foretaget observationer i området, eller som har oplysninger i sagen, bedes kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46 35 14 48 eller via nærmeste politi på tlf. 114.