Politiet efter aktion i Pusher Street: Anholdte, hash og zoneforbud

Uddeler zoneforbud med lind hånd - allerede 38 i København, og nu ti mere med dagens aktion

Tidligere i dag gennemførte politiet atter en aktion rettet mod den organiserede handel med hash i Christianias Pusher Street.

112 Flere anholdte ved Pusher Street-aktion

- I første omgang blev ni anholdt. Af dem fremstilles fem i grundlovsforhør i morgen, fortæller Lars Ole Carlsen, efterforskningsleder, Special Operativ Afdeling, Københavns Politi.

Dertil kom yderligere en person, der blev anholdt sidst på eftermiddagen. Her er der tale om en mand, der mistænkes for at have kastet kasteskyts mod politiet, da de forrige tirsdag også var i 'Gaden' i forbindelse med en hashaktion.

Her endte det med, at betjentene blev dænget til med blandt andet sten og flasker efter, at to piger på 16 og 18 var blevet anholdt.

Sådan så 112 Ballade efter politiet - igen - pillede omstridt Christianiahegn ned

- Han er den første anholdte i forbindelse med balladen i tirsdags. Vi mener, han mindst elleve gange kastede ting efter betjentene, fortæller Lars Ole Carlsen.

Han fortæller, hvordan kasteri mod politiet i førstegangs tilfælde giver mellem ni måneder og halvandet års fængsel alt efter, hvor meget man eventuelt har kastet.

Alle ti anholdte - hvadenten, der sker fremstilling eller ej - risikerer et såkaldt zoneforbud. Her får man tre måneders forbud mod at vise sig i Pusher Street.

Her risikerer man syv dages fængsel, hvis man tages i at bryde zoneforbudet.

I alt er der aktuelt 38 gældende zoneforbud. Dertil kommer så de ti fra dagens aktion.

To af de omtalte zoneforbud er ikke fra Christiania, men der imod uddelt i forbindelse med salg af hash i Nørrebroparken.

Ved dagens aktion er der også beslaglagt hash og andre cannabisprodukter fra de forskellige boder i hashgaden.

Den samlede fangst er ikke opgjort endnu, men det inkluderer blandt andet kontanter, halvandet kilo hash og mindst 400 færdigrullede joints.