Politiet efter kokainfund i hashgade: Bekymrende

Det bekymrer vicepolitiinspektør, at politiet har fundet kokain på flere mistænkte hashsælgere på Christiania

Arkivfoto: Lina Johansen
Arkivfoto: Lina Johansen

Fredag eftermiddag er det to uger siden, at christianitterne åbnede for Pusher Street efter flere dages lukning som følge af en uheldig udvikling i gaden, der er kendt for den åbenlyse handel med hash.

Efterfølgende meddelte politiet, at man optrappede indsatsen i området. Siden er det blevet til 59 anholdelser. Desuden har politiet beslaglagt 56 kilo hash, flere end 10.000 joints, 18 kilo skunk, 12 våben og 320.000 kroner.

Lars-Ole Karlsen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, fortæller, at politiet er tilfreds med den to uger lange indsats.

- Vores indsats fortsætter. Vi har en fornemmelse af, at det virker, siger han.

Blandt de anholdte er en del mistænkte hashsælgere. Politiet har også taget flere af dem for besiddelse af små mængder kokain, som politiet mener, er til eget forbrug.

- Mange bodmedarbejdere bruger kokain. Det passer meget godt med den adfærd, vi oplever fra dem. Det er klart noget, som vi ser med stor alvor på, siger Lars-Ole Karlsen.

Siden åbningen den 25. maj er politiet hver morgen troppet op i gaden og har ryddet boderne i Pusher Street. Senest er der fredag morgen blev ryddet i gaden.

Desuden har politiet lavet flere andre indsatser i området - blandt andet uddelt en lang række bøder til købere af hash.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere