Politiet efterlyser lastbilchauffører: Kan være vidne til stenkast fra bro

Tysk politi efterlyser lastbiler med videoudstyr, som kan have opfanget vigtige detaljer i forbindelse med stenkast fra motovejsbro

Sådan så kvindens bil ud efter stenkastet. Foto: Presse Nord- Heiko Thomsen
Sådan så kvindens bil ud efter stenkastet. Foto: Presse Nord- Heiko Thomsen

Tirsdag aften blev en dansk kvinde ramt af en stor granitsten, da hun passerede en motorvejsbro lige syd for den dansk-tyske grænse ved Padborg.

Fredag eftermiddag har tysk politi stadig ikke nogen mistænkte, og derfor beder man nu offentligheden om hjælp.

Det skriver politiet i Flensborg en pressemeddelelse.

-  Politiet vil gerne vide, om der er køretøjer, der har haft videoudstyr installeret og tændt, og om disse har filmet vejene.

- Chaufførerne eller virksomheder bedes kontakte politiet i Flensborg på telefon (+49) 0461 - 484 0.

Efterlyser også almindelige bilister
Politiet efterlyser lastbiler i både sydlig og nordlig retning fra Danmark.

Almindelige bilister, der har observeret mistænkelig adfærd på motorvejsbroerne mellem Gottrupel og Barderup, bedes også kontakte politiet.

Broerne er placeret mellem to og 11 kilometer fra den dansk-tyske grænse, oplyser Flensborg politi.

Den danske kvinder var på passeret grænsen til Danmark, da hun blev ramt af granitstenen. Hun blev hårdt kvæstet ved sammenstødet, men meldes uden for livsfare.

Flere stenkast
En halv time tidligere blev en anden sten kastet ned på motorvejen omkring ti kilometer længere syd på, og fredag er det kommet frem, at de to episoder langt fra er de eneste på motorvejene i Nordtyskland, skriver shz.de.

Her lyder det fra en talsmand fra tysk politi, at stenkastene begyndte i februar, ligesom man har en sag tilbage fra juli 2017, hvor en person blev dræbt.

I Danmark har vi også været plaget af stenkast fra motovejsbroerne. Især Fyn har været ramt, og i 2016 fik det alvorlige konsekvenser for en tysk familie, som var på vej hjem fra ferie. En mand blev alvorligt kvæstet, mens en kvinde mistede livet i ulykken.

Sagen er endnu ikke opklaret, men vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen oplyste onsdag til Ritzau, at man retter henvendelse til politiet i Flenborg for at høre, om der kan være sammenhæng mellem de to sager.