Politiet er lige i hælene på ham: Berygtet narkobaron kvæstet

Joaquin 'El Chapo' Guzman flygtede i juli fra et topsikret fængsel i Mexico. Politiet er lige i hælene på ham

Se 'El Chapos' flugtrute her. (Video: AP)

Den mexicanske narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman, der flygtede fra sin fængselscelle i juli, kom forleden til skade i forbindelse med, at han undveg politiet.

Det oplyser landets regering fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne har siden den spektakulære flugt for tre måneder siden jagtet "El Chapo" intenst.

Han menes at have opholdt sig i den nordvestlige del af landet de seneste par uger, hvor politiet på tip fra udenlandske efterretningstjenester har indledt en menneskejagt.

- I et forsøg på at undgå anholdelse, stak den flygtede af i en fart. Ifølge vores informationer pådrog han sig i den forbindelse skader på benet og i ansigtet, oplyser regeringen i en meddelelse.

Arkivfoto: AP 112 - 17. jul. 2015 - kl. 11:35 Mexicansk flugtfange fik et forspring på 18 minutter

112 - 16. jul. 2015 - kl. 12:21 Berygtet narkobaron på flugt: Så vanvittig er jagten på ham

Mexicos mest magtfulde narkobaron. Joaquín Guzmán her fotograferet i 1993, da han indledte et samarbejde med de store narko-syndikater i Colombia. (FOTO: AP Photo/Damian Dovarganes) Plus Gik i bad og forsvandt: Mexicos mest berygtede narkobaron

- Det er vigtigt at understrege, at disse skader ikke var et resultat af et direkte sammenstød med den kriminelle, tilføjes det.

Joaquin Guzman, der er leder af Sinaloa-narkokartellet, flygtede 11. juli gennem en tunnel under fængslet.

HEr flygter 'El Chapo' fra cellen. (Video: AP)

Der blev slået alarm, da han "ikke var synlig" i et stykke tid, og hans celle var tom.

I baderummet ved cellen fandt myndighederne indgangen til en tunnel. Den viste sig at være halvanden kilometer lang og endte i en bygning, der er ved at blive opført uden for fængslet.

Det er ikke første gang, at den 58-årige Guzman, hvis Sinaloa-kartel har smuglet stoffer til det meste af verden, er på flugt.

I 2001 lykkedes det ham at flygte fra et fængsel ved at gemme sig i en vogn med vasketøj. Efter 13 år på flugt blev han sidste år anholdt.

Hans flugt er pinlig for den mexicanske regering, der fik megen anerkendelse for at have fanget den berygtede forbryder, og ved anholdelsen blev han vist frem for rullende tv-kameraer.

Siden 2006 har 80.000 mennesker mistet livet i den mexicanske narkokrig.

Flere end 10.000 af dem menes at have mistet livet i en krig mellem Guzmans Sinaloakartel og Juarezkartellet over narkoruten til den amerikanske delstat Texas.