Politiet finder store hash-laboratorier

1000 skunk-planter svarende til knap 30 kilo hash beslaglagt i to ulovlige laboratorier på Djursland

Østjyllands Politi har taget dette billede af det ene af de to skunk-laboratorier, som blev beslaglagt i løbet af den forgangne weekend. Foto Østjyllands Polti
Østjyllands Politi har taget dette billede af det ene af de to skunk-laboratorier, som blev beslaglagt i løbet af den forgangne weekend. Foto Østjyllands Polti

Østjyllands Politis specialpatrulje ryddede i den forgangne weekend to skunk-laboratorier i Rønde-området og i nærheden af Kolind på Djursland. I alt blev omkring 1000 af de euforiserende planter beslaglagt – det svarer til næsten 30 kilo hash.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fredag aften gik en patrulje efter lugten, da en dunst af hash ramte deres næsebor på en adresse ved en lille by tæt på Rønde, hvor de befandt sig i forbindelse med en anden sag. Da betjentene gik ind i huset, opdagede de, at en stor del af loftsarealet blev brugt til at dyrke flere hundrede skunkplanter. Den 22-årige ejer af huset kom hjem kort efter, og han erkendte straks over for betjentene, at det var hans planter, som han dyrkede for at sælge. Manden blev anholdt og sigtet for narkosalg.

Samme skæbne ramte en 29-årig mand fra Kolind-området lørdag middag. Østjyllands Politi fik et tip om, at der foregik noget ulovligt på adressen, og da patruljen dukkede op, afslørede lugten hurtigt, at der var noget om sagen. I en udbygning befandt der sig mange hundrede skunk-planter, som manden dog nægtede at udtale sig nærmere om.

Findes ofte ude på landet

Vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard, Østjyllands Politi, mener, at fundene i weekenden sender et tydeligt signal til folk, der går og overvejer at begynde med en ulovlig planteproduktion.

- Vi ser ofte, at folk dyrker skunk i gamle bygninger i affolkede områder, hvor de tror, at de ikke bliver opdaget. Men som weekendens indsats viser, så er politiet også opmærksomme på den type kriminalitet, som vi betragter som meget alvorlig. Man står til en fængselsstraf, hvis man bliver taget i at dyrke euforiserende planter med henblik på salg, siger Carsten Kousgaard.

- Samtidig har vi med beslaglæggelserne forhindret en del ulovlige stoffer i at blive distribueret rundt i Østjylland, konstaterer vicepolitiinspektøren.

I forbindelse med aktionerne blev alle planter og det tilhørende udstyr beslaglagt. Skunk-planterne blev brændt af, og udstyret sendt til skrot, efter det nødvendige bevismateriale var blevet sikret, oplyser Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Politi tilkaldte Beredskabsstyrelsen for at hjælpe med at fjerne cannabis fra ejendommen. Foto: Per Øxenholt 112 - 15. apr. 2018 - kl. 09:41 Politiet gør stort fund: Lastbiler bestilt til skunk-laboratorium

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen