Politiet: Forældre fik børnepenge for falsk tvilling

I ni år hævede forældrene børnepenge for tvillinger, men den ene dreng fandtes ikke

Det syriske forældrepar hævede børnepenge for en 'skygge-tvlling', mener politiet. Foto: Mood Board/REX/All Over Press
Det syriske forældrepar hævede børnepenge for en 'skygge-tvlling', mener politiet. Foto: Mood Board/REX/All Over Press

Tre kommuner har gennem ni år udbetalt børnepenge til et syrisk forældrepar, der bildte myndighederne ind, at de havde to sønner, tvillinger, der var født i Syrien.

Sådan lyder tiltalen mod forældrene, der senere på måneden stilles for retten på Frederiksberg tiltalt for 'socialbedrageri', og for at have brugt en urigtig erklæring i forbindelse med ansøgningen om børnebidrag.

Ifølge anklageskriftet har forældrene uberettiget modtaget 93.748 kr. i børnebidrag for den falske tvilling.

Tilsyneladende bor forældrene, han 53 år, hun 40 år, nu hver for sig. Han er bosat i Malmø, og hun på Frederiksberg. Parrets søn er nu 14 år. Parret nægter sig skyldige. Manden har undervejs skiftet sit syriske navn ud med et dansk-klingende.

Tvillinger født i Syrien
I marts 2001 søgte det syriske par om dansk opholdstilladelse og skrev, at de havde to drengebørn O. og A., som var født den 17. februar 2001 i Syrien. Men A. har aldrig eksisteret, lyder anklageskriftet.

Derfor fik forældrene fra 28. april 2001 til 21. januar 2010 udbetalt de små 100.000 kr. i børnebidrag for den falske tvilling. Pengene er udbetalt fra Københavns, Kalundborg og senest Frederiksberg kommune.

Men, ifølge tiltalen, fortsatte forældrene med løgnen i forsøget på igen at få børnebidrag for to børn. Den 25. november 2010 søgte de igen Frederiksberg kommune om børnebidrag for begge børn.

Og i juni 2011 ansøgte de om et dansk pas i Borgerservice på Frederiksberg til den falske søn A.

Under retssagen vil anklagemyndigheden kræve erstatning til de tre kommuner, og tager også forbehold for at begære ægteparret udvist.

1 af 2 Forældrene skal for retten på Frederiksberg, fordi de - ifølge tiltalen - hævede børnepenge for to børn, men kun havde ét. (Foto: Rumle Skafte)
2 af 2 Det syriske forældrepar hævede børnepenge for en 'skygge-tvlling', mener politiet. Foto: Mood Board/REX/All Over Press

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere