Politiet: HA rockere bag joint-fabrik på Christiania

Fuldgyldig rocker blandt ni anholdte i sag om produktion af 140.000 joints

En fuldgyldig rocker er blandt de anholdte i en sag om omfattende jointproduktion.
Arkivfoto: Thomas Borberg
En fuldgyldig rocker er blandt de anholdte i en sag om omfattende jointproduktion. Arkivfoto: Thomas Borberg

Ved du noget, så send sms til 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

'Københavns Politis Task Force Pusherstreet indledte i dag kl.11.43 en aktion mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet på Christiania. Gennem en målrettet og længerevarende efterforskning er det lykkedes politiet, at kortlægge et større netværk af personer, som systematisk har produceret flere end 140.000 joints i en periode halvanden måned til brug for videresalg i Pusherstreet.'

Sådan skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet var den omtalte jointfabrik  placeret i et skur på Christiania, hvor en større gruppe figurer fremstillede de mange joints. Det er politiets opfattelse, at gruppen var under ledelse af personer med tilknytning til HA og rockerhvalpene i AK81.

Se også: Nu jagter de hashkunder med skjulte kameraer

Se også: Skiltekrig ved Christiania

'Politiet anholdt derfor ni personer omkring middagstid, som alle er sigtet for i forening, at have deltaget i og medvirket til fremstilling af de mange joints', lyder det endvidere i pressemeddelelsen.

Den lille blinde sidevej, Siljansgade, huser Hells Angels Nomads' klubhus. Lige nu er gaden afspærret og fyldt med politibiler.
Den lille blinde sidevej, Siljansgade, huser Hells Angels Nomads' klubhus. Lige nu er gaden afspærret og fyldt med politibiler.

'En af de anholdte er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads. Herudover er anholdt yderligere en mand på 30 år med tilknytning til Hells Angels. De resterende syv personer er alle mænd i alderen 19-61 år, og har alle relationer til den organiserede hashhandel i Pusherstreet. Foruden de nu anholdte søges yderligere et antal personer, som har været en del af joint-produktionen', lyder det endvidere.

Politiet er i øjeblikket ved at ransage på forskellige adresser i København – herunder Hells Angels Nomads klubhus i Siljangade. De anholdte vil onsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

- Dagens aktion bekræfter blot, at det er organiserede kriminelle, der står bag hashsalget i Pusherstreet, og i dette tilfælde forsyner sælgerne i Pusherstreet med færdigrullede joints, siger Dannie Rise, chef for politiets særlige Taskforce Pusherstreet.

Politiet er i gang med en større aktion, hvor blandt andet biler ransages.
Politiet er i gang med en større aktion, hvor blandt andet biler ransages.

- Vi har også kunnet konstatere, at selve produktionen foregår på Christianias område og er styret af personer fra Hells Angels. Vi håber selvfølgelig, at denne aktion, ligesom de andre der er rettet mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet, presser de kriminelle i en sådan grad, så det bliver sværere og sværere for dem at drive deres kriminelle forretning, siger Dannie Rise, der tilføjer:

- De gode kræfter på Christiania har tidligere været ude at sige, at det ville være en hjælp, hvis folk ikke købte hash på Christiania. Vi vil gerne igen sende et klart signal til sælgere og leverandører om, at politiet fortsætter efterforskningen af kriminaliteten i og omkring Pusherstreet, og at køberne på samme måde går en endnu sværere tid i møde, hvis de ønsker at fortsætte med at købe hash på Christiania. Der findes vel lige i øjeblikket ikke noget steder i København, hvor chancen for at blive snuppet af politiet er større end på Christiania, så vi forstår altså ikke, at folk endnu ikke har lært lektien siger Dannie Rise.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen