Politiet har identificeret den ene af de dræbte fra dobbelt-drabet i Sorø

Den 45-årige Søren Ertmann er den ene af de to dræbte, oplyser politiet

De to dræbte blev fundet i denne Mercedes Benz ved indkørslen til en grusgrav på Rustkammervej i Sorø. (Foto: Lind Foto)
De to dræbte blev fundet i denne Mercedes Benz ved indkørslen til en grusgrav på Rustkammervej i Sorø. (Foto: Lind Foto)

Godt to uger efter dobbelt-drabet i Sorø, hvor ligene af to mænd, der var skudt, blev fundet i en udbrændt bil, har politiet nu identificeret den ene af de dræbte.

Der er tale om den 45-årige Søren Ertmann fra Sorø, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Politiet har fra starten haft et stærkt formodning om, hvem de dræbte var, men på grund af ligenes tilstand er identifikationen trukket ud.

Identiteten på den anden af de dræbte er endnu ikke fastslået med sikkerhed, men politiet formoder, at der er tale om en 50-årig mand, som ejede den udbrændte bil.

- Det er kompliceret at få identifikationen udført, så der kan godt gå nogle dage endnu, før den sidste er identificeret, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Må bruge dna
Retsmedicinerne har blandt andet måtte bruge dna-undersøgelser for at identificere de brandskadede lig.

- Vi kan ikke forcere processen, så der er ikke andet at gøre end at vente. Men det er klart, at ikke mindst de pårørende ønsker at få vished, siger Søren Ravn-Nielsen.

Først når der er sket endelig identifikation kan politiet frigive ligene til familierne, så de dræbte kan bisættes eller begraves.

I to år har DR1 fulgt Bonnie Cleo Andersen, og et døgn før udsendelsen, blev hendes kæreste dræbt, har hun afsløret på Facebook. (Foto: Hansen & Pedersen Film & Fjernsyn) 112 - 18. sep. 2015 - kl. 14:32 Bonnie havde sin kærestes formodede morder til middag

Det formodet dræbte 50-årige mand var kæreste med Bonnie Cleo Andersen, der var hovedperson i DR1-dokumentaren 'Bonnie og de tusind mænd', hvor hun fortalte om sine 20 år som prostitueret.

Hun har selv oplyst på Facebook, at kæresten er den ene af de to dræbte. Hun har angiveligt også tidligere været kæreste med den 45-årige Søren Ertmann, skriver BT.

Se også: Dobbeltdrabet i Sorø: Ofre fortsat ikke identificeret

To mænd på 19 og 22 år sidder fortsat varetægtsfængslet for dobbelt-drabet, og de nægter sig skyldige. De fængslet frem til den 7. oktober. Mistanken er, at der var et økonomisk motiv til dobbelt-drabet.

Økonomisk motiv?
Politiet vil dog endnu ikke afsløre noget om det formodede motiv eller nye oplysninger om efterforskningen.

Ifølge sigtelsen mod de to fængslede mænd skete dobbelt-drabet den 12. september mellem klokken 03.04 og 04.14, hvor Søren Ertmann og den anden mand blev dræbt med et ni-millimeter skydevåben i bilen ved indkørslen til grusgraven Rustkammervej 80 i Sorø.

Ifølge sigtelsen medbragte de to drabsmænd adskillige liter benzin, som de hældte ud over Mercedes-bilen, der blev antændt. Bilen stod i lys lue, da brandvæsenet blev alarmeret kl. 04.14. Under slukningen fandt brandfolkene de to forkullede lig i vraget.

Teorien er, at dobbelt-drabet skete under et aftalt møde mellem de to dræbte og de nu fængslede i forbindelse med et gældsforhold, men det er ikke bekræftet af politiet.

Der er sandsynligvis tale om drab, da to personer blev fundet i brændende bil i Sorø i nat. (Foto: Lind Foto) 112 - 12. sep. 2015 - kl. 15:36 Politi om udbrændt bil: Efterforskes som dobbeltdrab