Politiet har undersøgt dødsbrand

Politi og kriminalteknikere har undersøgt en sag fra Amager, hvor en 29-årig mand omkom efter at være sprunget ud af et vindue under en brand 

Redningsmandskab og brandvæsen rykkede talstærkt ud tirsdag morgen under branden på Peder Lykkes Vej. Video: Kenneth Meyer

Politiet har foretaget tekniske undersøgelser efter en brand med et tragisk udfald tirsdag morgen på Amager.

En 29-årig mand omkom, da han under branden sprang ud af et vindue fra en 4. sals lejlighed. Han blev erklæret død på stedet af en læge.

Det er sammen med Nationalt Kriminalteknisk Center og DBI (Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut), at politiet har undersøgt mandens lejlighed nærmere.

- Meget tyder på, at arnestedet er nær en sofa, og at der er tale om en ulykke, siger Riad Tolba, Københavns Politis presseafdeling til Ekstra Bladet.

Han understreger at der ikke foreligger en endelig konklusion på branden. Derfor vil Københavns Politi ikke udtale sig om, hvad der eventuelt kan være årsag til, at branden opstod.

Brandvæsnet fik alarmen klokken 3.52. Flere beboere i boligblokken på Peder Lykkes Vej måtte evakueres og blev samlet i en bus på stedet, mens brandvæsnet fik slukket ilden.

'Der var røg, røg, røg'

Ekstra Bladet talte i tirsdags med beboere i ejendommen, der blev vækket af larm og røg tirsdag morgen.

En af dem fortalte, at han åbnede sin dør til opgangen, fordi han hørte larm, og at der var fuldstændig sort af røg.

- Der var bare røg, røg, røg. Jeg kan slet ikke se noget og går i panik. Virkelig panik. Jeg har jo to børn og var alene. Jeg var virkelig, virkelig bange, sagde han.

Han fik straks sine børn op og løb ned gennem opgangen med dem. Da han kom ud kastede han op og blev tilset af en læge.

Det er uvist, hvornår politiet har den endelige konklusion på brandens opståen.