Politiet i Gellerup: Unge vifter med IS-flag og falske våben

Lokalpolitiet i Aarhus-bydelen Gellerup advarer om at unge udviser stigende sympati for terrorgruppe

OBS: Denne artikel stammer fra februar 2015, men er i forbindelse med terrorangrebet i Paris i november 2015 gået viralt.

Unge i den indvandrertunge Aarhus-bydel Gellerup er begyndt at lade skægget gro og køre rundt på knallert og vifte med falske automatrifler og Islamisk Stats sorte flag.

Det fortæller leder af den lokale politistation i Gellerup, Jens Espensen, til fagbladet Dansk Politi. Han siger, han er bekymret over udviklingen.

- De rødder, vi normalt har problemer med fordi de stjæler knallerter, sælger hash og laver andre dumheder, er begyndt at røre på sig på en anden måde.

- De lader skægget gro, er begyndt at komme i moskeen og kører rundt med ISIS-flag og falske kalashnikover. Den udvikling gør det ikke nemmere at være politimand her i området, siger Jens Espensen.

Ved du noget om sagen? Tip os på SMS/MMS 1224 (alm. takst), eller send en mail til 1224@eb.dk.

Han forklarer, at politiet i bydelen ikke tidligere har haft problemer med, at utilpassede og kriminelle unge har udvist sympati for terrorbevægelsen, der er på fremmarch i Syrien og Irak.

Men den bekymrende udvikling får panderynkerne frem hos Jens Espensen.

- Det er en hårfin balance, som vi hver dag må afveje. Men det nytter helt sikkert ikke noget for os at gå ud i området i fuld kampuniform. Det vil dræbe alt det arbejde, vi har præsteret indtil nu, fortæller Jens Espensen til fagbladet.

Ekstra Bladet arbejder på at få en uddybende kommentar fra Jens Espensen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere