Politiet i Gellerup: Unge vifter med IS-flag og falske våben

Lokalpolitiet i Aarhus-bydelen Gellerup advarer om at unge udviser stigende sympati for terrorgruppe

OBS: Denne artikel stammer fra februar 2015, men er i forbindelse med terrorangrebet i Paris i november 2015 gået viralt.

Unge i den indvandrertunge Aarhus-bydel Gellerup er begyndt at lade skægget gro og køre rundt på knallert og vifte med falske automatrifler og Islamisk Stats sorte flag.

Det fortæller leder af den lokale politistation i Gellerup, Jens Espensen, til fagbladet Dansk Politi. Han siger, han er bekymret over udviklingen.

- De rødder, vi normalt har problemer med fordi de stjæler knallerter, sælger hash og laver andre dumheder, er begyndt at røre på sig på en anden måde.

- De lader skægget gro, er begyndt at komme i moskeen og kører rundt med ISIS-flag og falske kalashnikover. Den udvikling gør det ikke nemmere at være politimand her i området, siger Jens Espensen.

Ved du noget om sagen? Tip os på SMS/MMS 1224 (alm. takst), eller send en mail til 1224@eb.dk.

Han forklarer, at politiet i bydelen ikke tidligere har haft problemer med, at utilpassede og kriminelle unge har udvist sympati for terrorbevægelsen, der er på fremmarch i Syrien og Irak.

Men den bekymrende udvikling får panderynkerne frem hos Jens Espensen.

- Det er en hårfin balance, som vi hver dag må afveje. Men det nytter helt sikkert ikke noget for os at gå ud i området i fuld kampuniform. Det vil dræbe alt det arbejde, vi har præsteret indtil nu, fortæller Jens Espensen til fagbladet.

Ekstra Bladet arbejder på at få en uddybende kommentar fra Jens Espensen.