Politiet lægger ring om landsby: Rockerklub breder sig

Politiet lægger ring om vestsjællandsk landsby, hvor rockerklub holder fest

Rockerklubben Gremium holder fest i klubhuset i Vestsjælandske Lårup.
Foto: Per Rasmussen
Rockerklubben Gremium holder fest i klubhuset i Vestsjælandske Lårup. Foto: Per Rasmussen

Politiet har til aften lagt ring om den lille landsby Lårup på Vestsjælland. Her har rockerklubben Gremium slået sig ned, og her til aften er der fest i klubhuset, der tidligere husede en købmandsbutik.

- I lighed med, når andre rockere holder fest, så er vi selvfølgelig tilstede for at holde holde øje med miljøet, siger Kim Kliver, efterforskningsleder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har jo et ansvar for de borgere, der føler sig utrygge, når en stor gruppe tropper op i deres lokalområde iført rygmærker. Det har flere borgere tilkendegivet overfor mig, tilføjer han.

Foreløbigt er alt forløbet roligt, fortæller han.

Der er både danskere, nordmænd og tyskere - hvor klubben har sine rødder - til stede ved festen, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

Overfor Ekstra Bladet fortalte en talsmand, at klubben nu har tre afdelinger. Den med hus i Lårup, en afdeling i Nordsjælland og en afdeling på Fyn.

Her er det i området omkring Bogense, at man vil åbne endnu et klubhus, fortæller talsmanden.

Hos Fyns Politi er man klar over over rygmærkeklubbens planer om at lave afdeling der:

- Vi ved godt de har de planer. Vi afventer og ser, hvordan det udvikler sig. Vi holder et vågent øje med miljøet, og i det tilfælde, at de etablerer sig, så begynder vi selvfølgelig at interessere os for, hvem der måtte være med, siger Jens Langdal, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Fyns Politi.

Politiet har blandt andet opsat et telt, hvor festdeltagere visiteres inden de får adgang til klubhuset.
Politiet har blandt andet opsat et telt, hvor festdeltagere visiteres inden de får adgang til klubhuset.
 

Sidste år var Fyn plaget af en konflikt, hvor indvandrerbanden Black Army og Hells Angels havde en række sammenstød. Og mulige kommende konfliktscenarier indgår også politiets overvejelser:

- Det indgår selvfølgelig også i vores vurdering, når det drejer sig om etablering af udefra kommende grupperinger i forhold til vores monitering at det omtalte miljø, tilføjer han.

Hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter - NEC - har man ikke yderligere at tilføje:

- Vi samarbejder med de lokale politikredse om overvågning af miljøet. Mere har jeg ikke at sige til det, siger Michael Kjeldgaard, chef for NEC.

Se også: Politiet lukker Satudarah-hus og indfører visitationszone

Tilbage i Lårup fortalte Gremium-talsmanden, at man havde flyttet klubhuset dertil på grund af de lave ejendomspriser.

Forholdet til naboerne mener rockerne også er OK.

- Der er børn, der vinker til os, sagde en.

Gremium fik deres første danske afdeling i 2014. Medlemmerne er en blanding af etniske danskere og mænd med indvandrerbaggrund.

Siden etableringen har klubbens medlemmer været involveret i forskellige konflikter. Senest i sommer, hvor medlemmer deltog i slagsmål med Bandidos-folk i Nordsjælland i området omkring Helsinge.

Klubben havde deres første klubhus i Haslev ved Køge.

Klubben har rødder i Tyskland, hvor den målt på antallet af medlemmer er den største klub. Her er en række af dens medlemmer blevet sat i forbindelse med forskellige former for kriminalitet.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen