Politiet: Nyt dna-våben opklarer 45 år gammelt drab

Endnu en gammel drabssag kan være opklaret i USA takket være ny dna-teknologi

Linda O'Keefe blev 11 år. Politifoto
Linda O'Keefe blev 11 år. Politifoto

En 72-årig mand, der er gift og oldefar, er anholdt for et 45 år gammel drab på en pige i Californien, USA, takket være en ny dna-metode, som myndighederne har brugt med stor succes.

Drabet på 11-årige Linda O’Keefe, der blev fundet sexmisbrugt og kvalt i Newport Beach i 1973, er omsider opklaret, mener myndighederne.

- Vi har aldrig glemt Linda, siger politichef i Newport Beach Jon Lewis på et pressemøde.

Linda O’Keefe blev sidst set i live 6. juli 1973, da hun gik hjem fra skole. Hendes lig blev fundet den næste dag - men der skulle næsten gå et halvt århundrede, før der var en anholdelse i sagen.

Det skete tirsdag, da 72-årige James Neal blev arresteret i staten Colorado, hvor han boede med sin familie, skriver Denver Post.

James Neal er anholdt og sigtet i sagen. Foto: Politifoto
James Neal er anholdt og sigtet i sagen. Foto: Politifoto

Flyttede til Florida
Neal boede i det sydlige Californien i 1970’erne og arbejdede på en byggeplads på gerningstidspunktet. Han forlod kort efter Californien og flyttede til Florida, hvor han ændrede sit navn.

Der blev fundet dna-spor ved liget, men der var ingen match i politiets database.

Men et nyt dna-våben, hvor politiet benytter dna-profiler fra offentligt tilgængelige genealogi-hjemmesider, gav bid. I januar fandt politiet frem til en slægtning med en dna-profil, der ledte myndighederne på sporet af James Neal.

O'Keefes forældre lever ikke længere, men hendes søskende er blevet orienteret om anholdelsen, oplyser politiet.