Politiet offentliggør video fra blodigt overgreb på skole

Sidste år tog en 21-årig dreng fra Sverige livet af tre mennesker, da han gik amok på en skole

Se en bid af overvågningdsvideoen her

Den 22. oktober sidste år blev en almindelig torsdag formiddag forvandlet til et mareridt for elever og lærere på Kronan Trollhättan skolen i Sverige, nord for Göteborg.

21-årige Anton Lundin Petterson var iklædt et 'Darth Vader' kostume, da han pludselig kom løbende ind på skolen og slog tre personer ihjel med et sværd. De dræbte var to elever på henholdsvis 12 og 15 år samt en hjælpelærer.

Tirsdag har det svenske politi frigivet en 500 sider lang efterforskningsrapport og en video fra overvågningskameraerne på skolen. På videoen kan man se, hvordan den 21-årige gerningsmand vandrer rundt på gangene for at finde ofre.

Undervejs i sin søgen på ofrene rundt om i skolens gange blev Anton Lundin Petterson stoppet af to piger, som han blev fotograferet sammen med. Et billede, som efterfølgende gik verden rundt og var et tydeligt bevis på, hvor kynisk den 21-årige var.

De to piger og mange andre troede, at der var tale om en halloween-spøg.

En 41-årig lærer bad efterfølgende Anton Lundin Petterson om at fjerne masken, men blev derefter stukket ned. Læreren overlevede angrebet, fordi det lykkedes ham at komme ud af skolen og få hjælp.

Gerningsmanden blev stoppet af det svenske politi, som skød ham. Han døde efterfølgende af sine kvæstelser.

Anton var alene om blodigt angreb
I rapporten fastslår politiet, at Anton Lundin Petterson var alene om det blodige angreb på skolen.

- Han var den eneste gerningsmand. Han har handlet helt på egen hånd både med planlægning og udførelsen, fortalte talsmand for politiet Thomas Fuxborg på en pressekonference ifølge Dagens Nyheter.

Det svenske politi skriver også i rapporten, at Anthon Lundin Petterson havde medbragt en skydeskive i bilen, angiveligt med det formål at påklistre skiven på sig selv, så politiet havde noget at skyde efter.


Efter tragedien fandt politiet et afskedsbrev, som Anton Lundin Petterson havde skrevet til sin familie, og det er derfor politiets overbevisning, at den 21-årige svensker ikke havde regnet med at overleve angrebet.

Angreb rettet mod indvandre
Skolen Kronan ligger i et område med mange indvandrere, og det svenske politi har tidligere bekræftet, at Anton Lundin Petterson gik målrettet efter personer med udenlandsk udseende, og at der dermed var tale om et racistisk motiv.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere