Politiet om drabet på Emilie Meng: Vi kigger på lignende drabssager

Politiet mangler fortsat et gennembrud i jagten på Emilie Mengs drabsmand

På syvende måned er en eller flere gerningsmænd i sagen om den 17-årige Emilie Meng fortsat på fri fod. 

Og mens politiets retsmedicinere stadig undersøger blod- og vævsprøver fra liget af den 17-årige pige, er et af efterforskernes 'skuffe-redskaber' også at gennemgå og holde øje med tidligere og verserende drabssager i Danmark og udlandet, hvor metode og offer ligner sagen fra Korsør. 

Derfor var det blandt andet også i Sydsjælland og Lolland-Falster Politis interesse at følge efterforskningen af sidste uges drabssag på Island, hvor den 20-årige kvinde Birna Brjánsdóttur efter flere dages forsvinden, blev fundet dræbt.

Emilie Meng forsvandt den 10. juli 2016. Juleaften blev hun fundet død i en lille sø nær Borup på Sjælland. Hendes drabsmand er endnu ikke fundet. Privatfoto 112 - 24. jan. 2017 - kl. 18:31 Selvom Emilie er begravet: Blod og væv kan give vigtige svar

Det fortæller efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Den unge islandske kvinde forsvandt efter en bytur i Reykjavik 14. januar, men efter en uge fandt redningsarbejdere liget af kvinden i en strandkant syd for storbyen. To danske statsborgere fra Grønland, der arbejder som sømænd, er sigtet og anholdt for drabet.  

- Vi fulgte sagen, men kunne efter nogle undersøgelser ret hurtigt konstatere, at der ikke er nogen forbindelse mellem de to sager, fortæller Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet. 

Se også: Begraves nu: I dag tænder vi 17 lys for Emilie

- Helt generelt holder vi øje med sager som den slags, hvor modus eller andre omstændigheder ligner dem, som vi kan konstatere i sagen om Emilie, siger Søren Ravn uden at ville uddybe nærmere. 

Emilie Meng blev for to uger siden stedt til hvile ved en privat ceremoni i den kirke i Korsør, hvor hun var døbt og gik til kor.

Tilkendegivelser og kondolencer til pigen og hendes efterladte er siden fundet af pigens lig juleaftensdag sidste år strømmet ind på de sociale profiler på nettet, hvor Emilie Meng mindes eller selv havde sin gang, da hun var i live. 

På trods af begravelsen pågår de retsmedicinske undersøgelser i forbindelse med den omfattende obduktion af Emilie Meng. Det er politiets håb, at de kan bidrage med nye vigtige detaljer i efterforskningen.

Se også: Emilie-sagen: Retsmedicinerens store udfordring

- Vi vil ikke offentliggøre nogle af vores fund endnu, for vi foretager stadig en række retskemiske undersøgelser som holdes op mod andre undersøgelser i sagen, siger Søren Ravn-Nielsen, som oplyser, at der er sat betydelige ressourcer af til at opklare drabssagen.

- Det er en sag, som om noget fortjener at blive opklaret, og den har høj prioritet, men det vil desværre tage tid, siger efterforskningslederen. 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere