Politiet om Kulturnatten: Vi har fokus på terrortruslen

Der vil være forøget beredskab i aften, når Kulturnatten bliver afholdt i København

Foto: Thomas Borberg/Polfoto
Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Politiet vil i aften havde forøget beredskab i forbindelse med Kulturnatten i København.

Det fortæller ledende politiinspektør og chef for Beredskabet, Peter Dahl, til Ekstra Bladet.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på Kulturnatten. Vi har forøget beredskab i dansk politi på grund af terrortruslen mod Danmark. Mange mennesker kan være et mål, og derfor er vi til stede med ekstra ressourcer og med politifolk, der har særlige kompetencer, siger Peter Dahl.

Han fortæller, at man gennem det sidste lange stykke tid har vurderet alle store arrangementer, hvor der vil være mange mennesker samlet på et sted, så der er ikke noget unormalt i forbindelse med tilstedeværelsen på Kulturnatten.

- Det, der selvfølgelig, er anderledes, er, at det foregår på et forholdsvis stort område og mange forskellige steder. Derfor har vi vurderet alle de arrangementer, der vil være i løbet af aftenen. Et oplagt sted, hvor der vil være mange mennesker, er Christiansborg, hvor der ofte står rigtig mange mennesker i kø. Der vil der højst sandsynligt være synligt politi, siger Peter Dahl og fortsætter:

- Men vi kan selvfølgelig ændre det hele i løbet af aftenen. Hvis der er mange mennesker et andet sted, så er vi selvfølgelig ekstra meget til stede der.

Ikke fokus på orden
I løbet af de sidste år er flere store begivenheder blevet mål for terrorangreb. For lidt over et år siden blev Bastilledagen udsat for et voldsomt angreb, da en lastbil kørte ned af en promenade i Nice og dræbte 85 personer. Desuden kørte en lastbil ind i et julemarked sidste år og dræbte 12 personer.

Siden er der blevet opsat betonklodser ved Strøget for at forhindre lignende angreb, men der vil i aften ikke blive sat ekstra foranstaltninger op, fortæller Peter Dahl.

- De steder, hvor vi sammen med PET og Københavns Kommune, har vurderet, at der skal sættes foranstaltninger op, som er hastighedsnedsættende, ændrer vi ikke ved i aften, siger han.

Han fortæller, at man selvfølgelig løbende vil vurdere aftenen inde fra Politigården, hvor man har opsat en komandocentral.

- Hvor vi før i tiden havde fokus på det ordensmæssige, har vi i høj grad fokus på terrortruslen, og derfor kan jeg ikke afvise, at man kan se politi i gaderne i aftenen. Men det er altså ikke sådan, at de vil stå på hvert gadehjørne, siger han afsluttende.

Kulturnatten oplyser til Ekstra Bladet, at man sidste år havde over 100.000 besøgende.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen