Politiet opgiver fængslinger efter uro ved Christiania

Ingen af de fire personer, der fredag aften blev anholdt under uro på Christianshavn, skal i grundlovsforhør

Molotovcocktails, røgbomber og diverse genstande fløj fredag aften gennem luften med retning mod en større gruppe betjente ved Christiania.

I den forbindelse anholdt Københavns Politi fire personer, men ingen af dem har udsigt til en tur i grundlovsforhør.

Det siger anklager Helle Just fra Københavns Politi efter at have set nærmere på beviserne mod to af de anholdte, som politiets efterforskere ellers ønskede at varetægtsfængsle.

(Foto:Kenneth Meyer) 112 - 16. okt. 2015 - kl. 21:42 Vilde billeder: Flere anholdt efter kampe med politiet

- Der er ikke grundlag for at varetægtsfængsle de sigtede, siger anklageren lørdag formiddag til Ritzau.

Der er tale om to unge mænd, som begge er sigtet for at udøve vold mod betjente. Volden består angiveligt i, at de har kastet kanonslag mod gruppen af politifolk.

En tredje påstået uromager er sigtet for forsøg på vold mod tjenestemand i funktion, mens en fjerde blev anholdt for grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Artiklen fortsætter under billederne:

 

To løsladt tidligere i nat
To af de fire anholdte blev allerede sent i nat løsladt inden politiet tidligt lørdag morgen besluttede at frigive de sidste to i sagen.

At mændene ikke bliver fremstillet i grundlovsforhør betyder ikke, at de går fri.

Politiet vil nu behandle deres sager og vurdere, om der skal rejses tiltale for de påståede forbrydelser.

Urolighederne på Christianshavn opstod i forbindelse med en varslet demonstration, som ifølge politiet aldrig rigtig kom i gang.

Det var gruppen Reclaim The Streets, som havde bebudet en demonstration, men i stedet for at demonstrere strømmede maskerede personer tilsyneladende ud fra Christiania og satte ild i gaden.

- Der er kastet røgbomber og andet inde fra Christiania og ud på gaden, men demonstrationen er opløst. Vi er massivt til stede, og der er ro på derude nu, sagde politiets pressetalsmand Lars Krabbe fredag aften.

Betjente såret under uroligheder
For at opløse demonstrationen anvendte politiet tåregas, der dannede tætte tåger omkring Christiania sent i aftes.

Under demonstrationen blev seks betjente ramt af demonstranternes kasteskyts.

- Vi har ikke et overblik over de egentlige personskader endnu, men det kunne heldigvis klares med en tur på skadestuen, forklarer central efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel, til Ekstra Bladet.

I august udviklede en demonstration på Nørrebro fra samme gruppe sig voldeligt. Her blev adskillige ruder smadret, og politiet blev angrebet med kasteskyts i form af brandbomber, flasker og brosten.