Politiet ophæver populære hotspots

Rungsted Havn og Bellevue er ikke længere defineret som såkaldte hotspots, fortæller politiet i en pressemeddelelse

Også Islands Brygge blev i april udpeget som et 'hotspot'. Her var der i dagene omkring sort af mennesker, der nød det gode vejr. Video: Jacob Crawfurd/Byrd

Så er der gode nyheder til folk i det nordsjællandske, der godt kan lide at besøge Bellevue og Rungsted Havn.

Fra og med 26. maj er de to lokationer nemlig ikke længere at finde på listen over såkaldte populære 'hotspots'.

24. april blev de to steder ellers udpeget og sat under ekstra fokus fra Nordsjællands Politi for at være på forkant med store forsamlinger og mindske risikoen for spredning af coronavirussen.

Nu er det ikke længere hotspots, og det skyldes særligt borgernes gode opførsel, fortæller chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi.

- Vi har oplevet, at borgerne har udvist stor forståelse for retningslinjerne og har taget budskaberne til sig. Siden de to områder blev udpeget som hotspots, har vi ikke set sammenstimlen af nævneværdig grad på hverken Rungsted Havn eller Bellevue, og derfor er de ikke længere definerede som hotspots. Det betyder, at vi drosler ned for vores indsats de to steder, men det betyder ikke, at samfundets generelle retningslinjer om afstand og størrelser på forsamlinger ikke længere gælder, lyder det fra Søren Thomassen, chefpolitiinspektør for Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi har dog stadig et forhøjet coronaberedskab, og politiet følger udviklingen tæt i hele Nordsjælland.

- Vi er parate til at genindføre områderne som hotspots, ligesom vi også er klar til at uddele bøder, hvis nogen overtræder de fælles coronaspilleregler, der stadig gælder i hele samfundet. Vi tror og håber dog på, at det ikke bliver nødvendigt, for der bliver overordnet set udvist stor grad af omtanke, og folk har været gode til at finde andre steder at nyde solen, hvis der har været for mange mennesker på deres planlagte destination. Det må meget gerne fortsætte sådan, også nu når vejret ser ud til at blive mere solrigt, slutter Søren Thomassen.

Efter Bellevue og Rungsted Havn ikke længere er definerede som hotspots, er der ikke nogen hotspots tilbage i Nordsjælland.