Politiet på lur ved kælderrum: Tre anholdt, da de ville hente pistol

En pistol med lyddæmper skjult i kælderrum under Mjølnerparken. Det kan koste tre mænd fra Brothas hårde straffe

Det var i et kælderrum her i Mjølnerparken, at politiet fandt den skarpladte pistol med lyddæmper. Arkivfoto: Kenneth Meyer
Det var i et kælderrum her i Mjølnerparken, at politiet fandt den skarpladte pistol med lyddæmper. Arkivfoto: Kenneth Meyer

I to døgn overvågede politiet diskret et kælderrum under Mjølnerparken på Nørrebro i København, efter at politiet ved en hemmelig ransagning havde beslaglagt en skarpladt pistol med seks skud og en lyddæmper.

Politiet satsede på, at 'nogen' ville hente pistolen, og det skete så midt under bande-konflikten mellem LTF og Brothas den 4. september sidste år kl. 14.15, hvor tre mænd indfandt sig i kælderrummet for at hente pistolen.

De blev anholdt, og nu kræver politiet mændene idømt en hård fængselsstraf - mere end fire års fængsel - fordi våben-besiddelsen skete under en væbnet konflikt.

Det gør, at den normale straf skal fordobles, og de seneste måneders domme over bandemedlemmer viser, at 'bandepakke 3' bliver brugt af domstolene til at slå hårdt ned på forbrydelser begået under den blodige konflikt mellem LTF og Brothas i efteråret 2017.

Den ene af de tiltalte er et 27-årigt medlem af Brothas, mens de to andre tiltalte, 51 og 48, har familiemæssige og personlige relationer til Brothas.

Alle nægter sig skyldige.

Kræves udvist
Den 27-årige kræves udvist af Danmark for bestandigt, hvis han bliver dømt.

Den 48-årige er far til to Brothas-medlemmer, og den ene søn blev ramt af skud i ballen under et drive-by skyderi i august sidste år.

En sølvgrå Peugeot 406 kørte ved højlys dag op på fortovet ved siden af en Nissan Qashqai, hvor der sad fem personer fra Brothas-miljøet.

Personer i Peugeoten affyrede en serie skud ind i den anden bil og forsvandt i høj fart.

Politiets lille skuespil udspandt sig på Bispebjerg Hospitals område.
Foto: Kenneth Meyer 112 Bandemedlem udvist: Politiet lå på lur

Politiet fik et tip om, at der lå en pistol i et kælderrum under Mjølnerparken, der skulle bruges under den verserende konflikt, og derfor blev kælderrummet hemmeligt ransaget den 2. september sidste år kl. 21.50, hvor politiet ganske rigtigt fandt pistolen, en kaliber 6.35.

Våbnet blev fjernet, men kælderrummet sat under overvågning og de tre nu tiltalte gik i fælden, da de - ifølge tiltalen - ville hente pistolen den 4. september.

I april blev et 23-årigt medlem af Brothas idømt fire år og seks måneders fængsel og blev udvist af Danmark for bestandigt i en lignende sag.

Han forsøgte at afhente en pistol, en ni mm. Browning, der var skjult på Bispebjerg Hospitals område. Men politiet havde fjernet pistolen og udskiftet den med en attrap og holdt gemmestedet under observation. Den 23-årige blev anholdt, da han rakte ind efter pistolen.

Der blev affyret otte skud på 24 meters afstand i Rovsingsgade, hvor en LTF´er blev ramt af et skud. Foto: Mogens Flindt 112 To Brothas-folk risikerer dobbelt op på straffen for bande-skyderi