Politiet på morgenaktion: Omstridt Christianiahegn pillet ned for 20. gang

Fyldte tre vognlæs med hashboder og materiale fra hegn, der atter er pillet ned

Dette udvalg af diverse cannabisprodukter havde en hashsælger til salg i sin bod, da Ekstra Bladets fotograf forleden besøgte Pusher Street.
Foto: Stine Tidsvilde
Dette udvalg af diverse cannabisprodukter havde en hashsælger til salg i sin bod, da Ekstra Bladets fotograf forleden besøgte Pusher Street. Foto: Stine Tidsvilde

I går var politiet igen-igen på 'besøg' på Christiania. Her var et målene for aktionen atter at pille et omstridt hegn ned.

20 gange har politiet nu fjernet hegnet. For hver gang, det er blevet pillet ned, er der kun gået kort tid, før Pusher Street-folket igen har rejst det - det vides ikke, om det omtalte hegn i skrivende stund atter er på plads.

Vanen tro var aktionen rettet mod den organiserede handel med hash i Pusher Street.

Dette udvalg af diverse cannabisprodukter havde en hashsælger til salg i sin bod, da Ekstra Bladets fotograf forleden besøgte Pusher Street.
Foto: Stine Tidsvilde 112 Pusher Street: Fortsat fuld damp på berømt hashgade

- Det var torsdag morgen ved seks-tiden, at vi rykkede ind. Her fjernede vi boder og hegnet, fortæller Dannie Rise, chef for Special Operativ Afdeling, Københavns Politi - der blandt andet inkluderer det tidligere Task Force Pusherstreet - TFP.

Han fortæller, at politiet ved aktionen fyldte tre vognlæs med boder og dele fra hegnet.

- Vi foretog også et par ransagninger derude. Her fandt vi dog ikke det store, fortæller han.

Politiet går lige nu efter både sælgere og købere af hash på Christiania i anledning af Roskilde Festivalen. Foto: Mogens Flindt 112 Hash-handel blomstrer i Pusherstreet under Roskilde Festival

- Til gengæld mødte vi på en mand, der var eftersøgt i forbindelse med en ældre sag om fem kilo skunk. Han blev anholdt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør.

Sådan her tager hegnet sig ud, når det er oppe. Billedet er fra 16. eller 17. gang, det blev sat op.
Sådan her tager hegnet sig ud, når det er oppe. Billedet er fra 16. eller 17. gang, det blev sat op.

En anden mand blev også kortvarigt anholdt. Han er også sigtet for en mindre sag, men fremstilles ikke i grundlovsforhør.

- Til gengæld blev vi opmærksomme på en person, der kredsede omkring aktionen, siger Dannie Rise og fortæller, at der her viste sig at være tale om mand, der er tildelt et zoneforbud.

Det betyder, at manden ikke må opholde sig i området ved Pusher Street, og han kan nu vente sig en sigtelse i forbindelse med overtrædelse af zoneforbuddet.

- Aktionen forløb stille og roligt. Der var ingen ballade, fortæller Dannie Rise.

Et udvalg af hashprodukter, der var udbudt til sag, da Ekstra Bladets fotograf forleden var forbi hashgaden. Krimi Bag om Pusher Street: Sådan forsvinder hashboden på et sekund

Det omtale hegn står - når altså politiet ikke lige har pillet det ned - mellem en sti kaldet Pile Allé og et område i udkanten af Pusher Street, der kaldes Gaza striben, hvor der også sælges hash.

Hegnet er konstrueret af stolper, der er påhæftet pressening, og det yder visuel dækning i forhold til det hashhandlende folk på Gaza striben.

Ved de foregående lejligheder, hvor politiet har pillet det ned, er der kun gået kort tid, før det atter er blevet rejst igen. Ofte allerede samme dag.

Og derfor kalder vittige hoveder på sociale medier, hvor sagen drøftes, hegnet for 'yo-yo hegnet'.