Politiet på razzia: Her får 3 procent en ubehagelig hilsen

Over hele landet står politiet klar til at fange spritbilister og fartdjævle

Alkoholindtaget stiger, når højtiderne oprinder, og det betyder - også i år - spritrazziaer landet over i påsken. Ekstra Bladets egen reporter, hoppede på vognen, drak sig beruset og testede politiet, sidst de holdt en større razzia i december. (Video: Jonas Ryefelt)

Tre procent af bilisterne får en hilsen fra Københavns Politi, efter politiet skærtorsdag har målt fart på Folehaven. Det fortæller politiet på Twitter.

- Vi har fokus på det. Det ligger helt fast. Der er en landsdækkende færdselskontrol i forhold til spiritus- og narkokørsel, siger Carsten Reenberg, vagtchef ved Københavns Politi. 

Og København er ikke de eneste, der er på mærkerne for at fange både påskebranderter og fartdjævle, der måtte vove sig ud i trafikken, selvom de burde være klogere - og politiet traditionen tro holder et ekstra godt øje med påsketrafikken

I Syd- Sønderjyllands Politi fortæller på Twitter, at de er i Rinkenæs.

Vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at de er klar til at hapse både de påskebranderter og fartdjævle, der måtte vove sig ud i trafikken.

- Vi er bare klar til det hele, siger Henrik Nielsen.

- Har I fotovogne ude?

- Det har vi altid. Vi har haft tre stykker ude i dag her i formiddag og er også i gang i eftermiddag. Og så møder vi ind med en masse færdselsfolk til en målrettet indsats senere.

- Er det så fart eller påskebranderter, de går efter?

- Der kører man på lidt af hvert. Og motorcykler og biler. Vi kører på de trafikfarlige strækninger og flytter rundt, så vi er nogle timer hvert sted, siger han.

Hos Sydøstjyllands Politi fortæller Hans Hoffensetz, at de også er på stikkerne.

- Vi har ekstra færdselskontrol. Det er primært fart. Det er primært fart.

Og så bare en opfordring fra en følger:

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere