Politiet: Par misbrugte og vanrøgtede seks børn i årevis

Forældrepar tiltalt for grov vold, vanrøgt, mishandling og frihedsberøvelse af deres seks børn igennem 23 år - faren desuden tiltalt for flere tilfælde af samleje med sin ene datter på dengang 13 år

Et forældrepar på 51 år tiltales for en lang række af uhyrligheder over for deres egne seks børn ved Retten i Horsens i disse dage. (Foto: Anders Brohus)
Et forældrepar på 51 år tiltales for en lang række af uhyrligheder over for deres egne seks børn ved Retten i Horsens i disse dage. (Foto: Anders Brohus)

Skeletterne vælter ud af en stor families skabe i disse dage i Horsens. Her er et forældrepar - begge på 51 år - tiltalt for et helt katalog af grusomheder mod deres egne børn i en nærmest uendelig lang periode på 23 år fra 1989 og frem til marts 2012, hvor sagen blev meldt til politiet.

38-årige Tina Jensen fortæller om hverdagen med vold, trusler og mishandling, der udviklede sig til Brønderslevsagen. - Det værste jeg har gjort, er at lukke Harry (manden og faderen, red.) ind. (Foto: Rene Schütze) Samfund - 28. jan. 2012 - kl. 08:45 Brønderslev-moderen: Måske slår de mig ihjel i fængslet

Forældrenes brutalitet og overgreb mod parrets seks børn, som i dag er fra 11 til 25 år, favner både grov vold, vanrøgt, mishandling og frihedsberøvelse og leder umiddelbart tankerne hen på forudgående rædselsberetninger om andre forældres lignende grusomheder mod deres egne børn i Tønder (2007) og Brønderslev (2011).

Se også: Forsvarer: Dømt far kan være ude om fem år

Sagen begyndte i dag ved Retten i Horsens og rulles i den kommende tid ud i al sin gru over for domsmænd, vidner, tilhørere og, ikke mindst, de seks børn, hvis opvækst må formodes at bære rundt på tunge skygger fra de mange års mishandling.

Sexovergreb igennem syv måneder

Faren er samtidig tiltalt for mindst fem tilfælde af samleje med sin dengang 13-årige datter, samt anden kønslig omgang end samleje et utal af gange, skriver Horsens Folkeblad.

Mishandlingen af børnene er ifølge politiets anklageskrift sket i familiens hjem på to forskellige adresser i en mindre by nær Horsens.

Se også: Hjalp manden til sex med lille datter

De seksuelle krænkelser af den dengang 13-årige pige, som er forældreparrets ældste datter, er ifølge Sydøstjyllands Politi sket i perioden fra april 2003 til november samme år - altså igennem syv måneder.

Se også: Lejede 11-årig datter ud som sexslave

Da sagen begyndte ved i byretten i Horsens i formiddag, nægtede begge forældre sig skyldige i samtlige tiltaleforhold. Sagen føres som en såkaldt domsmandssag med en dommer og to domsmænd.

Sagen fortsætter med nye retsmøder i næste uge. Der er afsagt både referat- og navneforbud. Referatforbudet omfatter dog indtil videre kun den ældste datters forklaring.

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere