Politiet: Rockere bag overfald på bandemedlem i parkeringshus

Gremium støttede udbrydere fra Brothas-banden, mener politiet

Den tyske rockerklub Gremium kom til Danmark i februar 2015. Her er foto fra indvielsesfesten i Haslev. Foto: Per Rasmussen
Den tyske rockerklub Gremium kom til Danmark i februar 2015. Her er foto fra indvielsesfesten i Haslev. Foto: Per Rasmussen

Et groft overfald i parkeringshuset P4 i Københavns Lufthavn var et opgør mellem rocker-klubben Gremium og banden Brothas, mener politiet.

Tre tidligere voldsdømte mænd - to af dem er i følge politiet medlemmer af Gremium - er nu tiltalt for overfaldet, som skete 4. oktober sidste år. De nægter sig skyldige.

De stilles for Københavns Byret 29. januar, hvor politiet også kræver rockerne dømt efter bande-paragraffen 81a , der giver dobbelt op på straffen, fordi overfaldet skete som led i en væbnet konflikt mellem to grupperinger.

I efteråret kørte en konflikt mellem to fraktioner af Brothas-banden, de ’gamle’ Brothas og en udbrydergruppe, som politiet kalder ’NNV’ gruppen.

Knapt 30 personer fra de to fraktioner sidder varetægtsfængslet efter konflikten i september-oktober, og der har været ro på konflikten efter de mange fængslinger.

Skyderier og overfald
Konflikten førte til mindst seks skyderier og flere overfald. Ifølge politiet valgte rocker-klubben Gremium side i konflikten og støttede NNV-gruppen mod Brothas. Det menes at være motivet til overfaldet i lufthavnen, hvor et Brothas-medlem fik læsterlige bank.

Ifølge tiltalen fik han flere knytnæveslag i ansigtet og på kroppen og adskillige spark, så han faldt til jorden i p-huset. Volden fortsatte med slag, spark og tramp i hovedet og på kroppen, så han mistede bevidstheden og pådrog sig hævelser i ansigtet og på kroppen, hudafskrabninger og en flækket tand.

Under retssagen vil der blive afspillet video-overvågning fra lufthavnen, og der skal afhøres flere politi-vidner og en kammerat til den overfaldne, som også var til stede i p-huset.

Her føres den internationalt eftersøgte væk af spansk politi. Foto: Policía Nacional 112 Anholdt 24-årig sigtes for to skyderier på Nørrebro med AK 47 automatriffel

Ifølge sagens anklager Mads Nysom Petersen er det uklart, om voldsepisoden var et resultat af et tilfældigt møde mellem parterne i lufthavnen.

De tre nu tiltale blev anholdt under en målrettet politiaktion 11. oktober, hvor otte personer fra fire bande-grupperinger blev anholdt for en række forskellige forbrydelser fra drabsforsøg til vold, afpresning og frihedsberøvelse.

To af de tre tiltalte kræves udvist af Danmark i mindst seks år, hvis de bliver dømt.

Der skal bruges to retsdage på at vurdere voldssagen.

11 bandefolk blev anholdt 25. september i et sommerhus i Rødvig på Stevns og sigtes for blandt andet fem drabsforsøg på modstanderne. PRESSE-FOTOS.DK 112 Politiet pillede ved skjult bande-våben, så pumpgun ikke kunne skyde