Politiet: Skaklærer låste døren og gramsede på mindre-årige elever

To piger i 10 års alderen blev udsat for befølinger og den ene fik flere gange en endefuld, lyder anklageskriftet

Når skakelever i 10 års alderen var alene med deres lærer låste han døren og befølte dem, lyder tiltalen mod skaklæreren. Modelfoto: RIORDAN BOLL IVAN/Polfoto
Når skakelever i 10 års alderen var alene med deres lærer låste han døren og befølte dem, lyder tiltalen mod skaklæreren. Modelfoto: RIORDAN BOLL IVAN/Polfoto

En ældre mand, der virker som frivillig skaklærer på flere skoler nord for København, har ifølge politiet krænket to mindre-årige piger, som var elever hos ham.

De blev udsat for befølinger på kroppen, og den ene pige fik i en række tilfælde en endefuld, da han fik hende til at lægge sig på maven hen over et bord, hvorefter han gav hende bløde slag i bagdelen.

Skaklæreren stilles for retten i Glostrup i denne uge, hvor han kræves idømt en fængselsstraf for en række tilfælde af blufærdighedskrænkelser mod de to elever. Han nægter sig skyldig.

Forholdene er ifølge tiltalen begået i perioden fra 1. august 2015 til den 18. maj sidste år på tre forskellige skoler i kommunerne Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.

- Du skal have en endefuld
Det første forhold handler om en pige, som var 10 år gammel, da skaklæreren, ifølge tiltalen, begyndte at udsætte hende for forskellige blufærdighedskrænkelser. Det skete, når skaklæreren var alene med pigen og i flere tilfælde låste han døren til lokalet først.

Han tog 'i adskillige tilfælde' pigen på skødet og holdt hende på maven udenpå tøjet ligesom han et par gange satte hende overskrævs på skødet og holdt armene om hende.

- Du skal have en endefuld, sagde skaklæreren 5-10 gange til hende, og fik hende lagt på maven på bordet, hvor han slog hende i bagdelen.

Det næste forhold handler om en 9-10 årig pige, som han i flere tilfælde tog på skødet og aede hende på ryggen. Det skete oftest efter, at han havde låst døren til undervisningslokalet.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen